Кредит у банку: плюси і мінуси*

Кредит у банку: плюси і мінуси*
У сучасному світі існує безліч варіантів отримати гроші, наприклад, взяти кредит або позику. У випадку з позикою, ризик натрапити на шахраїв досить великий, особливо якщо підійти до питання несерйозно. Якщо ж вивчити уважно умови мікрофінансових компаній, брати позику у перевірених МФО, то ризик мінімальний.

Але люди в більшій мірі довіряють такої фінансової організації, як банк. Тому кредити почали користуватися особливою популярністю. У банку можна взяти кредит на суму як в 15000грн https://sravnibank.com.ua/kredity-nalichnymi/summa-15000-srok-24/ так і в 200 000 грн. У МФО готівку на великі суми видають далеко не всі компанії. Більшість людей задаються питанням, в чому полягає плюси і мінуси кредиту. Взяти позику може як організація, так і звичайний споживач. Фінансова організація з радістю надасть клієнтам необхідні кошти, але перш ніж приймати рішення, слід все добре обдумати.

Переваги банківського кредиту


Плюси і мінуси кредиту залежать від його виду, суми та інших факторів.

До основних переваг відносять:

1. У людини є можливість отримати товар або послугу в той момент, коли вони необхідні, а розплатитися за них пізніше. Це, в свою чергу, є гарною альтернативою накопичення.

2. Кожен банк знаходиться в повному підпорядкуванні закону, тому не потрібно турбуватися про те, що людина зіткнеться з шахрайством. Потрібно лише уважно прочитати договір, обговорити пункти, які клієнту незрозумілі.

3. Якщо порівнювати кредит і позика, відсоток по виплатах кредиту істотно менше.

4. Доступність практично для будь-якого рівня доходу.

5.У клієнта є можливість отримати грошові кошти на будь-який термін, причому погасити кредит якомога раніше, якщо кошти це дозволяють.

6. Для невеликих кредитів необхідно маленький пакет документів.

7. Клієнт може отримати фінанси для інвестування і розвитку бізнесу, причому це дозволить знизити податки. Зростання інфляції зможе полегшити виплати, в той час як для накопичень це буде серйозною проблемою.

Основні недоліки


Незважаючи на те, що ідея взяти кредит здається вельми привабливою, забувати про недоліки не варто.

  • Відсоткова ставка завищена. У порівнянні з фірмами, де видають короткочасні позики, вона нижче. Але в цілому, при поверненні кредиту людина виплачує більшу суму.

  • Без поручителя і застави отримати кредит не вдасться, а це - додаткові проблеми як для клієнта, так і для третьої особи.

  • Не можна залишати без уваги графік виплат, який ні в якому разі не можна порушувати. За порушення передбачається штраф, а це додаткові витрати.

  • У разі отримання цільового кредиту, витратити гроші можна буде тільки на конкретний товар або послугу.

  • Для всіх банків характерна наявність додаткових платних послуг по обслуговуванню, які можна не помітити при підписанні договору. Однак цей недолік можна вирішити, ретельно ознайомившись з усіма документами

  • Якщо кредит береться на великий проміжок часу, позичальник ризикує отримати одну суму, а віддати банку набагато більше, з огляду на процентну ставку

  • Банк вимагає від клієнта наявність застави або поручителя, а їх не завжди просто знайти.

  • Варто пам'ятати про те, що позичальник не має права в повній мірі розпоряджатися майном, яке вважається запорукою. Подібне допустимо лише в тому випадку, коли фінансова організація це схвалила. Крім того якщо кредит не буде повернутий, майно буде передано банком іншій людині. Здійснити цю процедуру можна тільки через суд.

  • Також банк може зажадати надати страхування, яке збільшить витрати позичальника.


  • Якщо ретельно розглянути всі достоїнства і недоліки кредитів, кожен негативний момент може серйозно обтяжити клієнта. З цієї причини слід добре все обміркувати, зважити свої сили і можливості перед тим як ухвалити таке важливе рішення.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.