Волинь – у «жовтій» зоні карантину: як працюють театри, перукарні та медзаклади. ВІДЕО

Волинь – у «жовтій» зоні карантину: як працюють театри, перукарні та медзаклади. ВІДЕО
З 24 лютого на Волині встановили "жовтий" рівень епідбезпеки. Таке рішення ухвалили в Міністерстві охорони здоров'я України. Підтримали поділ також місцеві комісії ТЕБ та НС.

"Суспільне Волині" розбиралося, за якими показниками область опинилася у "жовтій" зоні, які обмеження діятимуть та чи дотримуються їх у закладах обслуговування та культури.

"Правила "жовтої" карантинної зони вимагають носити захисні маски у громадських місцях і транспорті. Культурні, релігійні та спортивні заходи проводяться при наповненості залу на 50%", - каже заступниця директора обласного лабораторного центру Надія Костирко.


Адміністраторка салону краси у Луцьку Лідія Зайчук розповідає, що нове зонування на роботу їхнього закладу не вплинуло. У їхній перукарні обслуговують клієнтів лише за попереднім записом. Між клієнтами - година перерви, щоб персонал встиг обробити робочі поверхні та інструменти.

Директор волинського облмуздрамтеатру Анатолій Глива розповів: нині вистави у театрі йдуть при наповненості залу на 50%.

У Волинський обласній клінічній лікарні через карантин відтерміновують планові операції, якщо це не загрожує життю пацієнта, сказав директор медзакладу Олександр Дудар.

Станом на сьогодні у лікарнях області перебуває більше як пів тисячі волинян, які лікуються від коронавірусу, - розповів керівник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас.

"За три дні з 22 лютого відсоток зайнятості ліжок у лікарнях області зріс з 30,9 до 34. Велика ймовірність того, що ми можемо увійти у червону зону, якщо не будемо дотримуватись правил", - каже головний медик Волині.

Поліція продовжує стежити за дотриманням карантинних обмежень, - каже інспекторка головного управління Нацполіції Волині Марина Балдич. Скільки протоколів і адмінматеріалів склали на порушників цього року - не називає.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь – у «жовтій» зоні карантину: як працюють театри, перукарні та медзаклади. ВІДЕО
24 лютий, 2021, 19:22