Як у Луцьку святкували День ВДВ. ФОТО

Як у Луцьку святкували День ВДВ. ФОТО
У Луцьку 2 серпня відзначили свято усіх десантників – День ВДВ.

В Україні ця дата є офіційною з 1999 року. Офіційна назва – День аеромобільних військ.

Цього дня кілька десятків представників «крилатої піхоти» різних загонів та років служби влаштували парад центральними вулицями Луцька.

В передобідню пору вони зібралися на Театральній площі, звідки через вулицю Винниченка і проспект Перемоги пройшли до Меморіалу Вічної Слави.

Там «блакитні берети» вшанували пам'ять усіх воїнів-інтернаціоналістів, які загинули у різних військових конфліктах. Помолилися і поклали квіти до пам’ятника волинянам, які загинули, виконуючи інтернаціональний обов’язок. Тим, хто загинули, десантники налили символічні бойові сто грамів горілки, поклавши поверх скибку хліба та дві цигарки поруч.

Разом із армійцями молилися священики Волинської єпархії УПЦ МП. До слова, напередодні у Свято-Іллінському храмі Луцька відбулася служба в пам'ять про воїнів-інтернаціоналістів.

По тому десантники рушили у Центральний парк імені Лесі Українки. Пройшли вулицею Шопена, проспектом Волі, співаючи армійські пісні і вигукуючи «слава ВДВ». У парку молоді десантники влаштували показові виступи демонстрували силу, спритність, влучність і навіть розбивали руками цеглу.

Армійці розповідають: намагаються збираються щороку. Для них це нагода не лише побачити бойових товаришів, а ще раз одягнути форму, згадати минуле і пом’янути своїх загиблих товаришів.

ЧИТАТИ, ЯК У ЛУЦЬКУ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ВДВ У 2012 РОЦІ

Довідка

День аеромобільних військ є прикладом визнання державою свята десантників, який відзначається кожним, хто проходив службу в десантних військах, з часів першого в світі парашутного десанту під Воронежем 2 серпня 1930.

Аеромобільні війська входять до складу Сухопутних військ і є гордістю Збройних Сил України.

Основу аеромобільних військ складають окрема повітрянодесантна бригада, яка дислокується у Дніпропетровській області, окрема аеромобільна бригада (м. Житомир) та два окремих аеромобільних полки, які дислокуються в Миколаєві та Львівщині.

У лавах Збройних Сил України проходять службу багато воїнів-десантників, які брали участь у бойових діях в Афганістані, ліквідовували наслідки катастрофи на Чорнобильській АЕС, виконували завдання у складі миротворчих місій ООН.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 33
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З Цигаркою і біля коляски.....ну не диб....л?????

А молоде покоління - типове бидл
Відповісти
дмитро, підбирай слова коли шось подібне про таких людей говориш!!!
коли ти тут не знав чим себе зайняти то вони там захищали тебе і Авган, Ірак. де наших тільки не було!
а ти то справжній імбіціл якшо таке пишеш.
Відповісти
там на фото молода людина з коляскою..він ще нічого не захищав..і нікого не захищав! Ще не доріс! А Дмитро написав правду!
А ображати людей не потрібно! Ти хоть знаєш хто такий "імбіцил"??
Відповісти
А ти звідки знаєш чи захищав він, чи ні!!!Ти за себе говори!!!А як не знаєш, чи не впевнений,то не треба звіздіти!!!!
Відповісти
Щодо ПДВ там такі ж як і скрізь! Організували традицію гаразд, людям цікаво і хлопцям приклад. Але щодо вашого інтелекту пані чи пан "Вера" то вам ліпше не позоритись і не коментувати. гасло "Ніхто крім Нас" говорить саме за себе а примазуватись різним "бракованим чи у бою травмованим" сюди не слід.
Відповісти
Вад ! ти типовий імбіцил.
Відповісти
А чим ці люди ТАКІ? Перша бойова "слава" - відгребла десантура по повній від німців в Карпатах в перші ж дні війни. В Афгані простих партизан з 3-лінійками не могли взути, хіба - до дітей, жінок і старих батьків моджахедів могли наставитись. Вчи матчасть Вад.
Відповісти
Вад, цы ВДВшныкы тыльки вмыють що бухати, і бити людей які в 2 раза слабші за них. За що їх поважати? Вони десь воювали? Вони десь були?
Відповісти
А ти служив,чмирь?!!
Відповісти
Щодо ПДВ там такі ж як і скрізь! Організували традицію гаразд, людям цікаво і хлопцям приклад. Але щодо вашого інтелекту пані чи пан "Вера" то вам ліпше не позоритись і не коментувати. гасло "Ніхто крім Нас" говорить саме за себе а примазуватись різним "бракованим чи у бою травмованим" сюди не слід.
Відповісти
Авган - це скорочено від "автоматичний гандон"? - Чи може країна гордих людей Афганістан, які ладні вмерти, але не бути окупованими совковим бидлом?
Відповісти
дибіл ти!!
побачивби я тебе десь в місті ноги і руки тобі повідривав і другою стороною вставив.
Відповісти
Схиляю голову.
Перед людями, що забезпечували мені мирне небо, коли я вчився бухати, тра... Карочі тішився жизьнію
Відповісти
Ще старші може захищали. Авган так, Ірак - йшли з своєї волі(більшість за гроші). А молоді "ВДВшніки" тільки що вміють по фонтанах пригати і бити всіх оточуючих і потім між собою. Як це було минулого року біля ГОСТИНЦЯ.
Відповісти
Так і ти можеш піти на контракт "за гроші" в Лівію чи Кувей,да будь-куди, як ти пишеш!!Схлопотати пару пуль чи міну,і "грузом 200" приїхати додому:)))))не хочеш?!То шо ж ти такий розумний!?Тобі їх не зрозуміти,бо це не твого розуму діло!!!Це БРАТСТВО!!!!!!!Вони б тебе один за одного,тєльнік,бєрєт і своїх рідних на німецький хрест порвали б!!!Не віриш???Вийди наступного 2-го серпня в центр чи в парк і спробуй висловити свою думку на рахунок "ВДВ"...
Відповісти
порадували якісні та позитивні фото.нормальні люди,які підтримують чоловічі традиції у світі процвітаючої гомосятини.
Відповісти
Це бидло захищає? Кого? Як? Чим?
Відповісти
Нунчаками )))))))
Відповісти
Тебе,гомосєк!!!Поки ти там за маминою спідницею ховався,будучи відмазаним від армії,вони служили!!!Зауваж,не кірпіч носили в стройбаті,а служили!!!І дякуй Богу,що ти зараз живеш під мирним небом!!!Бо в разі чого,першими захищати твою "5-ту точку" підуть вони, і ті,хто служив взагалі!А я впевнена,що ти навіть і автомата в руках не тримав, да і не знаєш як з ним працювати!Позоріщє тобі! Слава ВДВ!!!!!!
Відповісти
Вэдэвэшники

2 августа, 15:53

У них своя атмосфера. Они всегда будут чувствовать себя людьми, принадлежащими к одному братству. Возможно, за время службы стремление к взаимовыручке приходит на место литров потраченного пота. А может, смешивается с адреналином. Не всем довелось служить в ВДВ. Но очень многие были студентами. Представьте, вы сдали очень сложный экзамен. Вы, возможно, хотели бы, чтобы его не было. Но препод зверь и получить у него даже тройку нереально. Вы пересдавали ему уже несколько раз и каждый раз отправлялись на пересдачу. И вдруг в какой-то момент, вы сдаете экзамен на отлично. Вы берете зачетку, выходите из аудитории и - запомните этот момент. Вы его пережили и забыли. У вэдэвэшников он остается на всю жизнь.
Відповісти
100% красава.
Відповісти
Слава ВДВ!Ніхто крім нас!Ша-піхота з мазутом!
Відповісти
надіюсь бидляче afterparty не фігуруватиме 3 серпня в тутешніх новинах. Хоча рілкий журналіст наважиться приблизитись для репортажу
Відповісти
А що таке afterparty?
Відповісти
Клоуни
Відповісти
Якщо вони хоч за службу мали три прижки, то вже круто. При Союзі в Псковській за два роки в простій ПДроті 48 прижрів, разведрота за 100. А в Афганістані самі сильні були офіцери і солдати ДШБР (десантно-штурмовая бригада) і разведбату. Вони дуже багатьох спасли, себе не жаліючи.
Відповісти
Ну нарешті грамотна людина. Також спецпідрозділи КДБ з мінімальними втратами виконували завдання. ПДВ (ВДВ) вирізняються специфічною підготовкою на силове вирішення завдань. Даруйте звичайно але інтелектуальна складова не ваш козир, ваше це готовність пожертвувати собою, специфіка підготовки. Проте можливо у сучасних підготовках і цьому не навчають просто фізо. Це шкода. Сьогодні просто сила без інтелектуального наповнення це дарма витрачений час та здоровя(ви знаєте про що я). Ті, що загинули - непомірна втрата. Але ліпше вони б в ВДВ не йшли і були живі. Хто знає кого насправді ми втратили помилково називаючи рядовим?
Відповісти
СЛАВА ТАКИМ ВІЙСЬКОВИМ!
Відповісти
Дмитро, сам ти бидло!!!!
Відповісти
Смерть чмирям,слава ВДВ!!!
Відповісти
всім хто написав негатив на рахунок вдв я пропоную дуже легко вирішити це питання,просто прийти на наступний рік на 2 серпня висловити все своє незадоволення,і тоді ми побачім хто є хто.
Відповісти
люди не спорте с дебилами .чмирю шушаре и прочему говну никогда не понять ЧЕСТИ И ГОРДОСТИ ДЕСАНТНИКА!!! СЛАВА ВДВ!!!
Відповісти
высокомобильное ЧМОНАРЬЁ !!!
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку святкували День ВДВ. ФОТО
02 серпень, 2013, 17:25