Клімчук кавеенщикам: «Спасибі вам, що ви – не депутати»

Клімчук кавеенщикам: «Спасибі вам, що ви – не депутати»
Четверо талановитих КВНщиків із Буковини «порвали» 11 лютого луцьку публіку колоритним гуцульським гумором і повезли додому «Кубок Любарта».

На першу в цьому році гру КВН, що відбувалась у Палаці учнівської молоді Луцька, квитки розкупили ще за тиждень. На самій грі деяким глядачам навіть не вистачило місця – люди сиділи просто на підлозі.

За «Кубок Любарта» змагались три українські команди. Волинських команд серед них не було. Це команда «Бомба» з Млинова Рівненської області (чемпіон Вищої української ліги), Збірна Національного авіаційного університету з Києва (чемпіон латвійської ліги «Рига», півфіналіст Вищої української ліги) та «Торнадо Люкс» з Берегомета Чернівецької області (віце-чемпіон Вищої української ліги).

Веселі та найкмітливіші показували свої таланти у чотирьох традиційних конкурсах: «Візитка», «Розминка», «Капітанський» та «Музичне домашнє завдання».

У журі сиділи Михайло Гарщаль (газета «Відомості.ua»), Андрій Тимчук (гурт «ФлайzZzа»), Сергій Ткачук (радіостанція «Луцьк»), Андрій Собуцький (газета «Сім’я і дім») та голова журі Валерій Пельц (керівник Волинської асоціації КВН).

Вже у «Візитці» команди дали зрозуміти публіці – гра буде цікавою та веселою. Так і виявилось – практично не звучало несмішних жартів. Більше того – команди вдало імпровізували, і не лише у «Розминці.

Усі три команди показали, що знають про пожежу у луцькому ЦУМі. Гравці Збірної НАУ жартували, мовляв дорогою до Луцька вони заблукали, але, на щастя, стовп диму допоміг їм знайти столицю Волині. Іронічна «Бомба» переконувала, що тепер луцький ЦУМ дуже схожий на млинівський.

А буковинці запропонували свою версію пожежі в універмазі: «Нещодавно наркоман Вася з Луцька купив наркотики, і його спалили. У ЦУМі».

«Морда в сажі, спина в глині. Хлопці, що робили? ЦУМ гасили на Волині», – ще один жарт від команди з Берегомета.

На «Кубку Любарта» дуже мало жартували про політику, хоча зазвичай це одна з найпопулярніших тем. Втім про президента таки кілька разів згадували. Про Віктора Януковича жартувала команда авіаторів з Києва. Вони показали гаранта у громадському транспорті й навіть присвятили йому відеоролик, у якому насміхались над президентськими амбіціями Януковича.

Якраз під час демонстрації відео про Януковича на КВН завітав голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук. Він приєднався до свого заступника Олександра Курилюка, який прийшов на гру вчасно. Втім губернатор одразу влився у загальну атмосферу – сміявся й аплодував від душі.

«Торнадо Люкс» описали ситуацію в бібліотеці.

– Дайте мені Пауло Коельйо.
– Пауло Тичину читай!
– А Сосюра є?
– Ні, сьогодні не її зміна.
– А «Заповіт» Шевченка?
– Його теж нема. Ще в нотаріуса. Незавірений.
– А щось з російської літератури?
– Неправильна ця російська література. Нею тяжко вогонь розпалювати.

У арсеналі команди був не один жарт, від якого зал просто вибухав сміхом.

«Вчені винайшли текст на вагітність. Одна смужка – уважний. Дві смужки – неуважний», – смішили публіку буковинці.

«У нас на випускному математик так нажрався, що вийняв свій корінь із невідомого», – ще один їхній жарт.

«Лелека, який приніс Василя Вірастюка, два тижні лікував грижу. А лелеку, який приніс Борю Апрєля, вигнали зі зграї», – жартували хлопці з «Торнадо Люкс».

«Бомба» теж видала чимало гарних жартів.

«Дівчата, в організмі яких мало кальцію, не ламаються», – переконували вони.


«Кажуть, Степан Гіга бере тексти своїх пісень зі снів. Дурне спить – дурне сниться», – так оцінили творчість пісняра із Закарпаття млинівські КВНщики.

«Як вдало відсвяткувати День Валентина? Не важливо, як вдало, головне – разом на «узі» піти», – теж жартувала «Бомба».

Під час останнього конкурсу усім стало зрозуміло, що «Кубок Любарта» поїде на Буковину. Результати гри показали: перше місце – у «Торнадо Люкс», друге – у «Бомби», а третє – у Збірної НАУ.

Усі члени журі розхвалили гру, робили компліменти гравцям та запевняли, що давно так не сміялись.

А зірка луцького КВНу Сергій Ткачук зазначив, що «зал кілька разів був порваний».



Взяв слово і губернатор Волині Борис Клімчук. Він же і вручив переможцям кубок, усі команди отримали грошову винагороду. До слова, призовий фонд гри складав 9 тисяч гривень.

«Пробачте, що спізнився, але я направду поспішав. У тих ділянках дороги «Ковель-Луцьк», де не було освітлення, я порушував правила дорожнього руху. Але чи порушував я, їдучи сюди?» – загравав до публіки губернатор.

А самих гравців Клімчук розхвалив, сказав, що гра його вразила. У організаторів попросив продовжувати цю справу і натякнув, що він особисто готовий фінансово допомагати.

«Ви відбулися як люди, як особистості. Але, щоб перемагати, потрібно бути гуцулом», – звернувся він до команд.

«Я зарядився на увесь наступний тиждень. Може, й далі. Ви мене зарядили. Знаєте, я іноді сиджу на сесії обласної ради і думаю, Боже, коли воно все закінчиться. Спасибі вам, що ви – не депутати», – висловився високопосадовець.

Крім того, Клімчук розповів, що тепер намагатиметься частіше приходити на КВН і братиме з собою онука.

А секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, який теж був на грі, розповів, що навіть не очікував, що буде так смішно.

«Хлопці з Берегомета порвали всіх. Хоча і «Бомба» мені теж дуже сподобалась. В них такий іронічний, інтелектуальний гумор. Навіть сесія міської ради ні в яке порівняння не йде», – сказав він.

Як повідомив ведучий гри Андрій Зубенко, наступна гра, а саме перший півфінал Всеукраїнської ліги КВН «Волинь», відбудеться 3 березня. Місце зустрічі незмінне – Палац учнівської молоді Луцька.

Довідка

Організатор «Кубку Любарта» – Волинська асоціація КВН. Гра відбулась за підтримки: благодійних фондів «Будуємо нову Волинь» та «Рідна Волинь», громадської організації «Молоді регіони», управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА, ТОВ «Кромберг і Шуберт», фірми «Алерт», пивного клубу «Оболонь», магазину «I City», студії танцю «L&G», торгової марки «Славутич», піцерії «Соло».

Текст і фото Ірини Качан (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: КВН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прикольно :))

А Борис Петрович такий стильний :))))
Відповісти
Губернатор каже, що порушував правила... а вівці сміються! )
Браво!!! - тільки потім не нийте, що жити погано - всім смішно)))
Відповісти
Хоробрий Сьогодні, 16:12
Тебе только в КВНе и играть! :)
Відповісти
супер. і нічого більше додати не можна
Відповісти
Хоробрий, а журналістам цього тільки і треба, щоб всі були стильні, їм однаково на все, аби підлизати партії районів... Продажний КВН, продажні журналісти... Лижемо разом партії районів)) віва Україна ...
Відповісти
Кубок Любарта поїхав у Берегомет.Класно,а в Луцьку він залишитись не міг бо Луцьк не представлялв ніхто.Пельц не запросив Луцькі команди бо напевно легше дати грошенят іменитим командам з вишки ніж розвивати гумор в Луцьку.звичайно класний кубок всім сподобався,мені доречі теж,але це просто заробітки грошей та піар.давайте панове організатори і Луцьким командам можливість самовдосконалюватись,чи вони вас не слухаються і виступають в Луцькій лізі?може грошами їх заманіть до себе?
Відповісти
Так для місцевих команд є ліга "Волинь", де вони і мають можливість вчитися. А Кубок - разова акція, на яку не гріх запросити команди, які вже чогось досягли. А місцеві нехай дивляться - це теж наука.
Відповісти
Дуже прикро що луцькі команди не грали в кубку , але їх і нема таких, щоб могли виступити на такому рівні щоб було за них не соромно

організатори в цьому не винні, вони роблять лігу КВН в якій можуть грати команди з різних міст, і те що майстерність у луцьких команд кульгає це біда не організаторів, а команд. Приємно що до Луцька приїзджають такі гранди українського КВН
Відповісти
Останні новини
Клімчук кавеенщикам: «Спасибі вам, що ви – не депутати»
12 лютий, 2012, 15:37