У Луцьку проводять «ювелірні» операції, щоб врятувати слух маленьким пацієнтам

У Луцьку проводять «ювелірні» операції, щоб врятувати слух маленьким пацієнтам
У суботу, 20 лютого, в операційній Волинської обласної дитячої клінічної лікарні до самого вечора тривала робота отохірургів. Цього дня у співпраці з київським колегою – отоларингологом вищої кваліфікаційної категорії, отохірургом, який спеціалізується на мікрохірургії вуха, Павлом Нечипоренком волинські лікарі оперували пацієнтів медзакладу.

Про це інформують на фейсбук-сторінці лікарні.

Цього дня проводили сануючі операції хворим з хронічними отитами та складні слуховідновлюючі оперативні втручання. Вихідний день вибрали через щільний графік роботи Павла Нечипоренка у Києві.

Зокрема, хірурги провели втручання з видалення холестеатоми – пухлиноподібного утвору, який є загрозливим не тільки для здоров’я, а й для життя пацієнта, адже розростаючись, утвір руйнує сусідні тканини, кістку, може проростати до мозкових оболонок, поширюватися в мозок і руйнувати велику судину головного мозку – сигмоподібний синус, потрапляти ближче до мозочка, до основи мозку.

Завдання хірургів – запобігти цим ускладненням та ефективно провести слухопокращувальну операцію. Ці операції здійснюються в 1 або 2 етапи і дозволяють зберегти слух.

«Можливість таких «ювелірних» хірургічних втручань створена благодійницею - Рітою Лімротт з Німеччини, завдяки якій в ЛОР-операційній наявні сучасні операційні мікроскопи, бор-машини, бори з алмазним напиленням, які дозволяють якісніше й менш травматично виконувати роботу, система для моніторингу лицевого нерву, інструменти для мікрохірургії вуха.

Зокрема, не всі сучасні клініки мають систему моніторингу лицевого нерву, який точно контролює залягання лицевого нерву і сигналізує хірургу про наближення до нього в ході оперативного втручання, що убезпечує його від пошкодження та знімає ризики парезу половини обличчя», - йдеться в дописі.

Завдяки командній роботі, професіоналізму анестезіологів та хірургів, надсучасній медичній апаратурі, в обласній дитячій лікарні забезпечується проведення довготривалих наркозів при складних оперативних втручаннях, а після операції діти певний час перебувають в спеціально обладнаній післяопераційній палаті під кваліфікованим наглядом лікарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку проводять «ювелірні» операції, щоб врятувати слух маленьким пацієнтам
26 лютий, 2021, 23:17