Віктор Цой: цікаві факти про легендарного виконавця

Віктор Цой: цікаві факти про легендарного виконавця
Віктор Цой - легендарна постать в рок-музиці. 21 червня він міг би відзначити черговий свій день народження, але доля розпорядилася інакше. Проте пропонуємо вам підбірку цікавих фактів про музиканта. Більше докладних фактів та хто такий Віктор Цой можна дізнатися на сторінці.

Секрети з життя легенди


Попри те, що на сцені лідер групи "Кіно" виступав в одязі виключно чорного кольору, його улюбленим кольором в "звичайному» не сценічному житті був жовтий. Також він любив жовті троянди. Для Віктора цей колір мав особливо значення, адже в країнах Сходу (а в його жилах текла корейська кров) жовтий символізує вічність.
Першим з колег-музикантів, які повірили в успіх Цоя на самому початку його творчого шляху, був лідер групи "Акваріум" Борис Гребенщиков. Саме Борис почув перші, найбільш ранні пісні Віктора, написані ще до створення групи "Кіно" - "Мої друзі" та "Вася любить диско, диско та сосиски".

Героїня пісні "Восьмикласниця" - це не вигаданий музикантом образ, а реальна дівчина на ім'я Дженні. Будучи восьмикласницею, вона дійсно частенько проводила час з Цоєм, який на той момент був уже студентом училища. Зараз "восьмикласниця" Дженні займається дизайном інтер'єрів.

Творчість відомого виконавця - звідки бралося натхнення
Віктор дуже не любив зиму - негативне ставлення до цього часу року виражено в декількох його піснях: "Розтопіть сніг ... Я не можу більше жити без тепла", "Біла гидота лежить під вікном, я ношу шапку та вовняні шкарпетки ..." .

Пісню "Спокійна ніч" Цой написав, перебуваючи на гастролях у Києві. Прекрасний вид на нічне місто, що відкривається з вікна готелю "Річка" надихнули артиста на написання рядків: "Я чекав цей час та ось цей час настав - ті, хто мовчав, перестали мовчати ...".
Під час виступів лідер групи "Кіно" віддавав глядачам таку силу-силенну енергії, що, залишаючи сцену, просто лягав на підлогу та лежав так, не рухаючись, 10 хвилин, намагаючись прийти в себе.
Попри свою рокерську сутність, він цікавився радянською естрадою - з цікавістю слухав пісні Михайла Боярського та групи "Ласкавий май".

Першою гітарою обзавівся, будучи п'ятикласником - батьки подарували майбутньому кумиру поколінь 12-струнний інструмент, зроблений на фабриці ім. Луначарського.

Ця людина стала легендою для всіх поколінь, його пісні переспівують в різних стилях та виконавцями. Творчість поважають та навіть є дуже багато послідовників, які дотримуються його культури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.