Труба нержавіюча - легкість обробки і міцність на довгі роки*

Труба нержавіюча - легкість обробки і міцність на довгі роки*
Необхідно визнати, що сьогодні вже важко уявити наше життя без багатьох звичних технологій і пристроїв. Але мова піде не про смартфони і інших «просунутих» гаджетах. І навіть не про широкі можливості, які надає давно і безповоротно взяла нас в свої «липкі» обійми всесвітня павутина.

Героїня нашого матеріалу - нержавіюча труба. Не очікували? А чому б і ні. Адже тільки з розвитком і вдосконаленням технологій виробництва таких виробів людство серйозно просунулося вперед в питанні прокладки безпечних і надійних трубопроводів. Ви думаєте, що це несуттєвий прогрес в порівнянні з іншими, більш важливими і злободенними, на перший погляд, питаннями? Як би не так!

До порівняно недавнього часу аварійність на трубопроводах була катастрофічною. Причина - використовувані труби з чорного металу через невисоку стійкість до корозії часто давали протікання, особливо на місцях з'єднання між собою або з різними деталями трубопроводу. І тільки коли почалося масове застосування нержавіючих круглих труб в таких магістралях, всім вдалося зітхнути спокійніше.

Справа в тому, що по трубопроводах транспортуються різні середовища. Вода в системах опалення та водопостачання, алкогольні та безалкогольні напої в лініях розливу, нафта і газ в нафтопроводах і газопроводах, кислоти і луги в хімічній промисловості. Натяк зрозумілий? Сподіваюся, не потрібно нікому пояснювати, яка техногенна катастрофа може статися при витоку газу або витіканні шкідливих і агресивних хімічних речовин? Надійність, міцність і довговічність - головні достоїнства нержавіючих труб. Але це далеко не всі їхні сильні сторони.

Нам нержавійка відкриває нові можливості - вона всім дарує поєднання легкості і міцності


Свої чудові антикорозійні і інші не менш важливі експлуатаційні характеристики труба отримала від матеріалу виготовлення. А нержавіючий метал став таким завдяки використанню легуючих добавок. Ось здогадалися запровадити 13% хрому в сплав заліза з вуглецем і деякими іншими домішками - і отримали здатність чинити опір корозії. До речі, інші елементи, додані в правильному співвідношенні, також здатні змінювати властивості нержавійки на краще. Наприклад, підвищувати міцність або надавати стійкість до дії високих температур і агресивних середовищ.

Ось головні переваги нержавіючих труб перед альтернативними варіантами:

1. Стійкість до корозії.

2. Підвищена міцність.

3. Жаростійкість.

4. Стійкість до перепадів температури і підвищеної вологості.

5. Можливість використання для транспортування агресивних середовищ і хімічно активних речовин.

6. Низький коефіцієнт розширення, що сприяє мінімального ризику деформацій при нагріванні.

7. Легкість обробки і монтажу.

8. Довговічність.

9. Незмінність початкових характеристик протягом усього терміну служби.

Тому труби з нержавіючої сталі використовують не тільки при прокладці трубопроводів, а й в будівництві, різних галузях промисловості, побуті.

Купуємо труби з нержавіючої сталі тільки у перевірених продавців
Як ви думаєте, чому в Інтернеті можна часто зустріти пошукові запити типу: нержавіюча труба Київ. Або ось так: купити нержавійку у перевіреної компанії. Все дуже просто - через підвищених вимог до якості металу і важливості вирішуваних завдань покупці віддають перевагу постачальникам з досвідом роботи на ринку і бездоганною репутацією.

Сьогодні, як відомо, приховати як гідності, так і недоліки в роботі від «всевидющого ока» всесвітньої павутини практично неможливо. Ось і шукають люди відгуки про продавців, щоб не помилитися при виборі. Дамо порада наостанок: вигідніше і надійніше купувати трубний і інший нержавіючий прокат у спеціалізованих компаній з власною виробничою базою і наявністю продукції на складі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.