Безкоштовна реклама в інтернеті: правда чи вигадка?*

Безкоштовна реклама в інтернеті: правда чи вигадка?*
Чи можна просувати свій бізнес в Інтернеті безкоштовно? Звичайно можна. Сьогодні ми розповімо про 5 перевірених на практиці способи такої реклами. А заодно поговоримо про її ефективності.

Створити інформаційний привід


Нестандартні та оригінальні новини люблять все. Користувачі мережі із задоволенням дізнаються про них, а різні інформаційні ресурси в Інтернеті охоче розміщують статті про неординарну подію. В результаті новина, як сніжний ком, поширюється по всесвітній павутині. Якщо ж в ній згадана ваша компанія або продукція, то про ваш бізнес дізнається величезну кількість людей. Причому зауважте, абсолютно безкоштовно.

Привід можна знайти будь-який - придумати приголомшливий рекламний слоган, який приверне загальну увагу. Або розповісти про відвідування вашого ресторану якоїсь відомої всій країні особистістю в супроводі таємничої супутниці або супутника. Головне - здивувати всіх, але при цьому бажано не «переборщити» з метою уникнення непередбаченої реакції у відповідь.

Дати безкоштовну рекламу в агрегаторах і на тематичних майданчиках


Сьогодні в мережі користувачам доступні як великі портали, на яких можна дати рекламне оголошення на будь-яку тематику, так і сайти більш вузької спрямованості. Наприклад, будівельні, на яких приватні особи і компанії пропонують свої матеріали і послуги. Практично всі вони надають можливість дати безкоштовне оголошення, часто навіть не одне. Однак, якщо ви захочете якось виділитися серед інших або забезпечити показ реклами на початку списку, то доведеться сплатити отримання таких привілеїв.

Також існують безкоштовні дошки оголошень. Але, як правило, там можна розмістити обмежена кількість пропозицій товарів і послуг. За масштабну рекламну кампанію все-одно доведеться платити.

Розмістити інформацію про себе на інших сайтах


Зазвичай за розміщення реклами та посилань на ваш сайт інші ресурси беруть гроші. Але якщо створити корисний і експертний матеріал, він цілком може зацікавити сторонні сайти. Хороший контент сьогодні в ціні, тому багато тематичні портали часто безкоштовно розміщують авторські матеріали із зазначенням посилання на веб-ресурс автора статті.

Звичайно, після однієї публікації люди не кинуться купувати ваші товари і послуги. Але з часом, побачивши, що такі статті регулярно розміщуються на авторитетних майданчиках, оцінять ваш рівень експертність і в разі необхідності звернуться саме в вашу компанію.

Домовитися про співпрацю з партнерами


Все дуже просто: ви розміщуєте у себе рекламу партнера, а він - вашу. Звичайно, тут важливо, щоб збігалася цільова аудиторія. Наприклад, компанія є вашим постачальником або, навпаки, закуповує у вас матеріали і використовує їх для виконання робіт.

Такий взаємний піар на практиці виявляється досить ефективним. При цьому можна ускладнити схему. Партнер видає своїм покупцям купон на знижку в вашій фірмі, а ви робите аналогічним чином.

Безкоштовно рекламуватися в соцмережах і на форумах


Контактуючи з іншими учасниками соціальних мереж або публікуючи свої коментарі у форумах з пропозиціями товарів і послуг, можна отримати певну кількість нових клієнтів. Однак провести масштабну безкоштовну кампанію вийде внаслідок обмежень на кількість щоденних дій від одного аккаунта в соціальних мережах і жорстку модерацію реклами на форумах.

А як щодо ефективності?


Як бачимо, безкоштовно рекламуватися в Інтернеті можна. Але по ефективності і швидкості віддачі таке просування і близько не стоїть з платної розкручуванням в мережі. За влучним порівнянні профільного фахівця однієї відомої столичної компанії, що надає послуги контекстної реклами, це все-одно що добиратися з Києва до Одеси на електричках. І при цьому намагатися прибути в пункт призначення раніше одночасно стартував літака.

Професійна рекламна кампанія дозволить отримати швидкий і набагато більш відчутний результат. Як відомо, час - гроші, тому не варто втрачати його. Адже конкуренти можуть виявитися більш моторними і вирватися вперед. А наздоганяти завжди дуже складно і неприємно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.