У місті на Волині заради храму зрубають сквер?

У місті на Волині заради храму зрубають сквер?
Громадські активісти Володимира-Волинського вважають, що заради будівництва церкви не потрібно вирубувати сквер в центрі міста.

1866 квадратних метрів із земель житлової та громадської забудови комунальної власності має намір передати міська рада релігійній громаді Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії (УПЦ) у постійне користування для будівництва і обслуговування храму, що на вулиці Драгоманова, 5, - пише ВолиньМедіа.

Рішення про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки прийняла міська рада Володимира на 6-му скликанні 26 червня.

Мова йде про те, що храм будуть будувати на території зеленої зони.

Проте не усі члени володимирської громади погоджуються із тим, що сквер будуть забудовувати. Мовляв, у місті і так достатньо церков. Одними із тим, хто незгодний з таким рішенням виступили: відомий український бард з Володимира Сергій Шишкін та директор Володимир-Волинського історичного музею Володимир Стемковський.

Так про свою позицію вони заявили ще під час круглого столу, приуроченому до 1025-ліття Хрещення Русі 25 липня, напередодні святкування фестивалю «Володимир-2013». Активісти повідомили, що не мають нічого проти церкви, але не розуміють, навіщо у центрі міста рубати дерева, нищити сквер та будувати церкву, коли їх у найближчому радіусі мінімум дві. До того ж, одна з них, належить тій же православній церкві Київського патріарху.



«У мене складається враження, що ця майбутня забудова комусь просто муляє очі. Моя думка, що хтось за цим стоїть», - натомість відповідає на обурення громади міський голова Петро Саганюк у інтерв’ю районної газети «Слово правди».

За відомостями жителів міста, до міськради надіслали звернення щодо незгоди із забудовою. Під ним підписалося близько 100 людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чого не знести будинок того умніка, який це придумав, поселити його у тимчасівку-вагончик, а на місці його будинку збудувати церкву?
якщо такий віруючий, то пожертвує і потерпить.
Відповісти
у володимері тих церков хватає.
Відповісти
В луцьку також територію парку віддали під церку...Тих дерев і так мало в Україні..Придурки.
Відповісти
Церкви тепер будують де заманеться. І в парках.і під будинками ів дворах .Аби люди від такої кількості церков ставали кращими ...Тих скверів і парків не так багато. краще їх привести до ладу.
Відповісти
Останні новини
У місті на Волині заради храму зрубають сквер?
03 серпень, 2013, 10:45