У Луцьку грозяться розірвати договори з перевізниками, які беруть готівку і не дотримуються графіків руху

У Луцьку грозяться розірвати договори з перевізниками, які беруть готівку і не дотримуються графіків руху
У Луцьку можуть розірвати договори з перевізниками, котрі не виконують взятих на себе зобов’язань, зокрема не випускають достатню кількість транспорту на маршрути та продовжують брати готівку.

Про це йшлося у вівторок, 2 березня, під час оперативної наради у Луцькраді.

Мер Ігор Поліщук повідомив, що на сьогодні в місті існує низка проблем, пов’язаних із роботою громадського транспорту. За його словами, із одного боку перевізники не дотримуються зобов’язань (недотримання графіків руху, невипуск достатньої кількості транспортних засобів у вечірні години, обіг готівки тощо), а з іншого хочуть підвищення вартості проїзду.

«Поки не вирішаться ці питання, поки вони не будуть виконувати свої зобов’язання, розмови про зміни тарифу бути не може. Всі порушення мають бути зафіксовані. Ми завтра на виконкомі будемо приймати проєкт рішення про заслуховування звіту кожного перевізника, після цього будемо вирішувати, із ким продовжувати договір, а з ким – розривати. Не може такого безладу бути в роботі громадського транспорту! Чим люди мають добиратися з КРЗ чи Володимирської ввечері? Ніхто їх не примушував брати участь у конкурсі», - наголосив Поліщук.

Натомість існує ще одна проблема – норма про перевезення пасажирів виключно на сидячих місцях. Депутати та мер звертався до Кабміну стосовно того, аби збільшити кількість пасажирів у транспорті, проте питання так і не розглядали. Тож люди змушені чекати транспорт по 20-30 хвилин у «години пік», незважаючи на поповнення автопарку ЛПЕ та залучення додаткових автобусів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Грозяться? :))) Майже всі маршрутки переповнені! Половина людей без масок! Ви карантин не контролюєте, а ще до перевізників діло маєте... :)))
Відповісти
Якщо в контракті є вимога безготівкової оплати за проїзд, то немає сенсу чекати, а починати розривати.
Відповісти
Нинішні перевізники і водії є торгашами. Для них важливішими є гроші, а не життя інших людей, тому вони і сліпнуть і глохнуть, щоб не бачити скільки в салоні людей та людей без масок. Ніякі штрафи і погрози їх не зупинять. І так буде доти, доки громадський транспорт буде комерційним. Висновок один - лише комунальні тролейбуси і автобуси, великі і маленькі, з комунальної власності та орендовані. Лише найняті на роботу містом водії з фіксованою платнею, яку вони не ризикуватимуть втратити
Відповісти
перерозподіл прибутків. а простим людям від того легше?
Відповісти
Після того, як усі маршрути міста накриє комунальний транспорт, можна буде випустити на волю приватників із правом вільного встановлення цін за проїзд, їздити за будь-якими маршрутами, їздити регулярно і нерегулярно, але із суворим дотриманням безпеки руху, санітарного та технічного стану автобусів, етичних норм для водіїв, відсутності в салоні музики та бруду, дотриманням норм перевезення пасажирів.
Відповісти
Напевно підходить до завершення не Еталонів... на зміну ним будуть їздити великі автобуси та тролейбуси.
Респект мерії.
Відповісти
Добре хоч якось розраховуються, а от ще їздили б за графіком , а то о 22:00 вже немає жодного маршруту 2 , в сторону залізничного вокзалу. Як добратися людям з роботи?
Відповісти
А як поповнити карту .коли від атостанції на Львівській до центру немає ЖОДНОГО терміналу.а ви обіцяли їх на кожній зупинці!!!То може поверніться до договору з Сіті карт і розірвіть його.адже вони не виконують свої зобовязання теж.
Відповісти