Спроби самогубства серед дітей на Волині: чи пов'язано це з соцмережами і що робити батькам

Спроби самогубства серед дітей на Волині: чи пов'язано це з соцмережами і що робити батькам
За останній тиждень на Волині зафіксували три спроби самогубства серед дітей. В усіх випадках неповнолітні намагалися звести рахунки з життям, наковтавшись таблеток.

Керівниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович розповіла Інформаційному агентству ВолиньPost, від понеділка, 1 березня, у поліцію надійшла інформація про три спроби самогубства від медзакладів, де перебували неповнолітні. Поліцейські виїжджали на місця, з’ясовували причини вчинків, вивчали умови проживання, телефони дітей тощо.

«Усім - 13-14 років, у цей час, як відомо, змінюється гормональний фон. Діти не були в сумнівних групах чи групах, де пропагують жорстокість. На ці вчинки, скажімо так, були побутові причини», - зазначила Інна Остапович.

За словами керівниця сектору ювенальної превенції, шкільним психологам, соціальним педагогам потрібно проводити роботу із неповнолітніми, аби запобігати подібним проявам. Передусім, піклуватися про фізичний, духовний та моральний розвиток дитини, відповідно до ст. 150 Сімейного кодексу, зобов’язані батьки. Тож їм варто частіше розмовляти зі своїми чадами, цікавитися їх настроєм, станом справ у школі тощо. Зокрема, наголошує Інна Остапович, з-поміж іншого треба навчати й культурі поведінки в інтернеті, розповідати, що перебування у соцмережах може мати як позитивні, так і негативні наслідки. Якщо ж порозумітися не вдається, звертатися за допомогою до фахівців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ж ви чудики наробили - "ювенальна превенція", хтось із вас розумія етимологію чи знає значення цього терміну.
Були дитячі відділки міліції, де досить сумлінно та старанно працювали з попердження правопорушень ( себто, для особливо обізнаних - з "превенції" )
Що зараз - соціальни педагогі, в штаті сер. закладів -шкільні психологи, офіцери громади, старости, ради церков та всіляке інше. Але, якщо "базар", "бурштин" та "спирт" не надають можливості виховання та комунікації з батьками - то не шукайте причину ззовні...
Відповісти
Останні новини
Спроби самогубства серед дітей на Волині: чи пов'язано це з соцмережами і що робити батькам
04 березень, 2021, 17:50