Як правильно купувати тканину віскозу та в чому особливість*

Як правильно купувати тканину віскозу та в чому особливість*
Віскоза - штучний шовк, отриманий при переробці натуральної сировини. В одязі з цієї тканини не буде жарко влітку та холодно взимку, так як у неї висока повітропроникність та гігроскопічність (відмінно вбирає вологу). Тканина віскоза купити можливо в онлайн-магазинах, приємна на дотик та абсолютно гіпоалергенна тканина, що підходить для створення дитячих речей, нижньої білизни та домашнього одягу. Віскоза відмінно драпірується та легко забарвлюється в будь-які кольори, тому її часто використовують для пошиття блузок та суконь.

Завдяки своїй легкості та м'якості матеріал знайшов застосування в пошитті легкого літнього та нічний одягу. Матеріал настільки легкий, що практично не відчувається на тілі та довго носиться. Найбільшою популярністю користуються такі вироби з віскози, як блузи, спідниці, сукні, сорочки та піжами. Також ця тканина незамінна для пошиття літніх брюк та водолазок.

У чому особливість покупки тканини віскози


Виробники часто пропонують купити тканину віскози на 95-100% «натуральну». У складі такого матеріалу можуть бути присутніми штучні волокна, які покликані надати велику еластичність тканини. Якщо в віскозу додати невелику кількість еластану або поліестеру, то тканина буде добре тягнутися, а її зносостійкість буде високою.
Сама віскоза являє собою штучне волокно з переробленої природної целюлози. Тобто не можна сказати, що це синтетичний або повністю натуральний матеріал.

Основними властивостями матеріалу є:
• добре вбирає вологу (набагато краще, ніж бавовна);
• добре піддається забарвлення (великий вибір колірних рішень);
• приємна до тіла та м'яка на дотик;
• матеріал не електризується;
• екологічний матеріал, який легко утилізувати;
• не викликає алергічні реакції.

Переваги та недоліки віскози
• Полотна на дотик гладкі та прохолодні. Тканина віскоза має всі властивості доданих до неї волокон. При з'єднанні з еластаном добре тягнеться, з бавовняним волокном стає міцнішим, набуває матовість. Вільно збирається в складки, легко фарбується. До того ж пропускає повітря, вбирає піт, не електризується.
• При неправильному догляді речі дають усадку, розтягуються, сильно мнуться, швидко зношуються, на поверхні утворюються катишки. Вироби перуть руками, не викручують, кладуть на сушилку горизонтально. Гладять трохи вологими при помірній температурі без пари. Незважаючи на мінуси, тканину неймовірно популярна.
• Полотно з натуральної віскози - це гарантія м'якості та легкості. Воно є ніжним на дотик та відрізняється естетично привабливим зовнішнім виглядом. Нерідко в матеріал може додаватися високий відсоток штучних волокон для максимальної міцності, підвищення стійкості до зношування та поліпшення інших якостей.
• В залежності від складу, віскозна тканина може бути візуально схожою на шовк, вовна, льон або трикотаж, що дуже зручно для виробництва самих різних костюмів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.