На Волині побував правнук відомої письменниці. ВІДЕО

На Волині побував правнук відомої письменниці. ВІДЕО
В село Колодяжне Ковельського району на урочистості з нагоди 100-річчя від дня смерті поетеси Лесі Українки завітав правнук Ольги Кобилянської Костянтин Ріттель-Кобилянський (на фото).

Гості, які прибули до Колодяжного з різних куточків Волині та України, поклали квіти до пам`ятника Лесі Українки на території літературно-меморіального музею-садиби, - йдеться в сюжеті Телевізійного Центру Ковель.

Тут, у Колодяжному, поетеса почала і написала близько 80-ти літературних творів.

Спадкоємцем родинного маєтку Косачів в Колодяжному став найменший брат поетеси — Микола Косач. Відтепер на його могилі, що на сільському кладовищі, з`явився меморіальний пам`ятник. Композицію за ескізом скульптора Дмитра Потапчука спорудили за кошти благодійного фонду «Рідна Волинь».



Відшукати пам`ятник Миколі Косачу на кладовищі в Колодяжному можна за інформаційним вказівником при вході. А спеціальний матричний код, вмонтований у надмогильну плиту, допоможе туристам більше дізнатися про цю особистість з інтернету.

У вітальні «білого» будиночку для гостей Колодяжного того дня звучав Лесин рояль: так і колись через відкрите вікно можна було почути, як торкається клавіш старовинного інструменту сама поетеса.

Поезія Лесі Українки, покладена на музику, звучала у виконанні ще одного гостя Колодяжного – оперного співака та правнука Ольги Кобилянської Костянтина Ріттеля-Кобилянського.

Культурну програму урочистостей з нагоди 100-річчя з дня смерті поетеси завершив концерт народної хорової капели «Лісова пісня» в одному із залів літературного музею Лесі Українки в Колодяжному.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому журналісти не написали звідки прибув правнук, де він мешкає, чим займається? Він - провідний соліст Дюссельдорфської опери, лауреат міжнародних конкурсів. Кавалер-баритон, Доктор музики, зірка світової оперної сцени. Народився 1975 року в Києві в сім’ї акторів. Після закінчення Одеської консерваторії молодий співак поїхав до Німеччини. Там закінчив вокальну Аспiрантуру та Докторантуру у Вищій музичній Академії Фрайбурга. Вiн перший i єдиний українець - володар однієї з найпрестижніших музичних нагород у світі – премії Європейського фонду культури при Європарламенті в Страсбурзі. Костянтина вітали оваціями на кращих сценах світу в Парижі, Стразбурзі, Амстердамі, Римі, Неаполі, Генуї, Берліні, Штутгарті, Лондонi, Нью-Йорку ,Мюнхені, Санкт-Петербурзі, Москві, Чикаго, Санта-Барбарі, Сан-Франциско, Мадриді, Цюріху, Барселоні, Тель-Авіві, Брюсселі й багатьох інших міст. Лауреат міжнародної музичної премії ім. Землера (Париж), Кавалер Ордену Святої Софії "За талант і славу України", Лауреат міжнародної премії "Big Entertainment" за виконання головної партії, продюсування й режисуру рок-опери "Містерія", що стала кращим у світі шоу під відкритим небом у 2008 році. Володар премії "Людина року " року в номінації "Зіркове соло". У 2011 році - Лауреат Міжнародної театральної премії за краще виконання партії Ескамільйо в оперi Бiзе «Кармен» (Штутгарт). Улюблені партії: Жермон у «Травіаті», Ескамільйо в «Кармен», Дон Карлос “ Сила долi» Трубадур в однойменній опері. Живе в Дюссельдорфі, Німеччина. Співак є нащадком української письменниці Ольги Кобилянської.
Відповісти
Костянтин сказав: що це нікому не цікаво, а при бажанні все можна найти в інтернеті...
Відповісти
це його справа, але журналісти повинні проінформувати своїх читачів, хоча б довідкою. А про те, що можна відшукати в Інтернеті - то чи потрібна журналістика?
Відповісти
Це вже питання не до мене, а до авторів копіпаста...
Помандруйте до першоджерела і Ви зрозумієте основні акценти статті.
Відповісти
Останні новини
На Волині побував правнук відомої письменниці. ВІДЕО
04 серпень, 2013, 15:07