Кабмін занизив прожитковий мінімум на 2012 рік

Кабмін занизив прожитковий мінімум на 2012 рік
Прожитковий мінімум, який Кабмін встановив на 2012 рік, менше, ніж фактичний прожитковий мінімум попереднього року.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише провідний експерт Центру Разумкова, екс-заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.

За даними Кабміну, в липні 2011 року фактичний (у реальних цифрах липня) прожитковий мінімум для працездатних осіб становив 1180 грн.

На 2012 рік прожитковий мінімум для працездатних осіб (як і мінімальна зарплата) встановлено у таких розмірах: з 1 січня — 1073 грн, з 1 квітня — 1094 грн, з 1 грудня — 1134 грн. Таким чином, на той прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, що встановлені на поточний рік, нереально було прожити вже у липні 2011-го.

Експерт нагадав, що штучне заниження прожиткового мінімуму призводить до антисоціальних наслідків: заниження доходів абсолютної більшості українців — працівників, пенсіонерів, студентів, багатодітних родин, одиноких матерів, сімей із дітьми, інвалідів тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
куда ж його було ще зижувати???
Коли такі новини чуєш, кожен раз думаєш ну куди вже гірше, гірше вже не може бути, але проходить деякий час, і виявляється, шо все-таки може бути, та ще й набагато гірше :)))
Відповісти