У Луцьку відбувся Марш жінок проти насильства. ФОТО

У Луцьку відбувся Марш жінок проти насильства. ФОТО
В обласному центрі Волині з нагоди Міжнародного дня прав жінок відбувся Марш жінок проти насильства.

Як розповіла для Інформаційного агентства ВолиньPost ініціаторка і співорганізаторка акції, координаторка Волинського прес-клубу Богдана Стельмах,у Луцьку Марш жінок з нагоди 8 березня відбувся вперше. Його ключовою темою стало гендернозумовлене насильство.

«Сьогодні в Україні це – одна з найбільших проблем. Вона увиразнилася з початком пандемії та карантинних обмежень. Від насильства жінки і дівчата потерпають вдома, на робочому місці чи в освітньому закладі, в транспорті чи на вулиці, у житті цивільному чи в армії. Наше суспільство загалом толерує насильство: сексисзм звучить із екранів, у стрічка новинних сайтів, "промовляє" із рекламних біл-бордів і соцмереж. Але в основі спілкування між людьми має бути повага. Жінки – це такі самі люди, як чоловіки, у них ті ж права, що й у чоловіків. Просто ці права дуже часто порушуються, жінки часто стають об'єктами для задоволення уявлень і фантазій чоловіків. Тому Марш жінок у Луцьку - проти різних форм насильства», - сказала Богдана Стельмах.

Близько 40 учасників Маршу жінок у Луцьку пройшли з плакатами з написами «Б'є – значить сяде! Не мовчи! Говори!», «Зупини насильство, дзвони на 102!», «Вимагаємо справедливих вироків!» від міського суду до пам'ятника Лесі Українці та до слідчого ізолятора. Активісти закликали правоохоронців справедливо карати домашніх тиранів.

Ключовою темою цьогорічної загальноукраїнської акції є COVID-19 і виклики, з якими зіткнулися жінки під час карантину. У цьому контексті Марш жінок у Луцьку звертає увагу на гендернозумовлене насильство – фізичне, економічне, сексуальне й емоційне, - від якого потерпають жінки і дівчата вдома, на робочому місці, в транспорті чи на вулиці, здобуваючи освіту чи реалізовуючи себе професійно, займаючись домом чи просуваючись кар’єрними сходинками, у цивільному житті чи в армії.

До ініціативної групи увійшли: Богдана Стельмах (ГО «Волинський прес-клуб»), Оксана Ярош (ГО «Гендерний центр»), Ірина Колковська (ГО «Розвиток Волині»), Наталія Бартошук (представниця у Волинській області Управління дотримання прав людини Нацполіції України).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Трутенкині, вирішили погудіти. Побути в лівацькому тренді так сказать))) маєте повне право. У вулику всім місце є. Гудіть)
Відповісти
Проти якого насильства? Де воно? Зібралася жалюгідна купка обділених долею зміюк, які ніколи не знали і не знатимуть чоловічої ласки і уваги.
Відповісти
Одна з організаторок цього видовища одягнула темні окуляри, щоб люди не впізнавали. Посивіла, як сиза голубка, а розуму так і не набралась.
Відповісти
Де поліція, чому не розігнала секту, яка працює за американське бабло? Чому не гамселили кийками по спині?
Відповісти
Зібралася купка невдоволених життям жіночок, які вирішили пропіарити себе. Нагадує зібрання ЛГБТ.
Відповісти
А мені потрібна Дурка
Відповісти
правильно! рівне покарання! нехай і жінок садять на довгі терміни і в суворий режим! нехай їм паяють аліменти! нехай і їм не дають бачитись з дітьми!
Відповісти
зраду жінки закидати каменюками на майдані.
Відповісти
Ці чоловікині просувають презумпція винуватості чоловіків, нав'язують чоловікам почуття провини за щось там.

Всі їх притомні вимоги є частиною того, що зветься добрим вихованням, традицйіною цінністю, до речі. Вихована людина не принижує інших. Себто питання вирішене там, де люди виховані. Де ні - то ці та інші злочини трапляються. Власне там, де чоловіки, поводяться, не як джентельмени, не вповні чоловіки.

Проте ці ліві лгбт-активісти вимагають деконструкції цивілізації, бо, на їх думку, вона патріархальна, а це таке неймовірне зло, що лише "до основанья".

Фемінізм в сучасному виконанні - ненависть до чоловіків. Інструмент втілення - презумпція винуватості чоловіків у насильстві, теорія "привілей" (всі чоловіки відбулись тому, що вони чоловіки, а жінки тому не відбулись, з чого слідує, що всі чоловіки в них вкрали частину чогось, що має бути їм повернуто) і т.д. Там прогресуюче марксистське божевілля.

Кожна конкретна чоловікиня на цьому мітингу може бути на різному щаблі цього божевілля, проте рівнодуюча цих сил призводить саме до нього.

Щиро бажаю всі божевільним фємкам не мати дітей і насолоджуватись гордою жовчною самотністю, а жити бажаю довго.
Відповісти
После прочитанных комментариев понятно что это первобытнообщинный строй. А дикари могут быть подчинены только дикарями - кацапами.
Відповісти
Здається Конституція України написана для всіх, не виділяючи чоловіків та чоловіків, а кримінальне, чи інше законодавство в Україні стає в деяких випадках з привілеями до жіночої статті. Тому такі заходи виправдано викликають якісь підозри у мислячих лучан
Відповісти
Стельмах і Ярош. І так вже років п'ятнадцять. Далі можна не читати.
Відповісти
Головне - це відпрацювати гранти і привернути увагу, але я щось помітив, що усім настільки байдуже було, що це подібне до бою з вітром у полі.
Відповісти