«Шахтар» – «Динамо» 3:1. ВІДЕО

«Шахтар» – «Динамо» 3:1. ВІДЕО
У всеукраїнському дербі київське "Динамо" програло донецькому "Шахтареві".

Поєдинок четвертого туру Прем'єр-ліги відбувся 4 серпня в Донецьку, - пише Football.ua.

Часи, коли українське Класіко викликало небувалий ажіотаж серед донецьких уболівальників, залишилися в далекому минулому. Звичайно, київський клуб викликає у публіки більший інтерес, ніж протистояння з "Чорноморцем", але всього за півгодини до стартового свистка Віктора Швецова кількість людей з оранжево-чорній атрибутикою на трибунах "Донбас Арени" була ледь більшою за чисельність делегації фанатів "Динамо". Звичайно, з часом чаша стадіону заповнилася практично вщерть, але динаміка цього самого заповнення таки здивувала.

Передматчева пасивність вболівальників виявилася лише оптичним обманом - трибуни зустріли команди відмінним перфомансом, які в Донецьку трапляються нечасто. Представлення вийшло настільки ефектним, що перші хвилини зустрічі пройшли в тумані.

Може, саме через дим від перформансу, який не встиг розвіятися, завадив захиснику "Динамо" Бенуа Тремулінасу вчасно побачити перед собою "гірника" Дугалса Косту і оборонець збив опонента. Удар капітана господарів Даріо Срни зі штрафного був бездоганний. 1:0 на другій хвилині матчу - таке не могло приснитися тренеру киян Олегу Блохіну в найгіршому кошмарі.

"Шахтар" відразу міг вбивати інтригу, якби удари Луїса Адріано та Алекса Тейшейри були точними. Замість цього господарі швидко пропустили у відповідь. Спочатку Шевцов не звернув уваги на фол проти Юнеса Бельханда в штрафній господарів, але хавбек гостей таки свого домігся. Комбінація Мбокані - Гусєв - Бельханда завершилася шикарним ударом останнього точно в дев'ятку.

Стартовий обмін гольовими люб'язностями швидко заспокоїв суперників і пристрасті на полі вщухли. "Гірники" почали освоювати територію, "динамівці" зосередилися на вичікуванні контратакуючого шансу. Обережність, обережність і ще раз обережність.

"Шахтар" займався звичним контролем м'яча. Із загальної картини гри випадав тільки Дуглас Коста, який викликав на себе праведний гнів з боку наставника "Шахтаря" Мірчи Луческу: бразилець дуже часто втрачав м'яча, що нервувало румунського наставника.

Невеликий сплеск активності відбувся лише в останню п'ятихвилинку тайму. Щоправда, перспективні простріли В'ячеслава Шевчука та Срни стали легкою здобиччю воротаря гостей Максима Коваля. Лише в компенсований час суперники обмінялися по-справжньому гострими моментами. Срна вдруге класно пробив зі штрафного, але влучив у штангу, а Тремулінас, побачивши помилку Кости, вистрілив точно в руки голкіпера донеччан Антона Каніболоцького.

У перерві Луческу вирішив зробити хід конем і залишив на полі Косту. Заміна проте відбулася - замість Дмитра Гречишкфна в гру вступив досвідчений Едуардо. Хорвато-бразильцю вистачило семи хвилин ігрового часу, щоб сказати своє вагоме слово.

Мініатюрний півзахисник "Шахтаря" Тайсон виграв боротьбу на другому поверсі після довгої діагоналі Срни і класно скинув м'яч на Едуардо - форварду з пари метрів залишалося лише влучити у ціль. Дії захисників "Динамо" Данило Сілви і Євгена Селіна в цей момент інакше як провалом не назвеш.

Другий гол "гірників" придав грі гостроту. До столу були подані традиційні сутички між гравцями, як, наприклад, між Євгеном Хачеріді і Адріано після того як Едуардо вдарив Коваля, який лежав на землі, кілька спірних рішень арбітра, а як десерт глядачі побачили кілька нереалізованих напівмоментів.

Кульмінація наближалася з кожним обертом секундної стрілки.

Блохін намагався пожвавити гру як міг. Вихід на поле нападника Джермейна Ленса увінчався моментом Андрія Ярмоленка, який знову пробив у Каніболоцького. Незабаром в допомогу Дьємерсі Мбокані, який бився весь матч, Блохін відправив Брауна Ідейє. Потім була травма Ярмоленка після грубої гри Тайсона, за традицією матчу арбітр її не побачив. Події розгорталися з калейдоскопічною швидкістю.

З двома гренадерами на вістрі "Динамо" відкритим текстом заявляло про намір влаштувати фінальний штурм. І посипалися навісні передачі градом у штрафну "Шахтаря", і почав Каніболоцький трудитися в поті чола. Щоправда, облога у виконанні гостей вийшла нетривалою, а виною тому разюча контратака "Шахтаря".

Третій гол "гірників" організували дві людини. Тейшейра розігнав контратаку зі своєї половини поля, обігрався з Фредом, вийшов на побачення Ковалем і спокійно штурхнув м'яча в дальній кут.

3:1 - час іде, склади міняються, а рахунок залишається колишнім ...



Шахтар - Динамо 3:1

Голи: Срна, 2, Едуардо, 52, Тейшейра, 84 - Бельханда, 8

Шахтар: Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук (Соболь, 82), Хюбшман, Гречишкін (Едуардо, 46), Тейшейра, Коста (Фред, 73), Тайсон, Луїс Адріано

Динамо: Коваль, Данило Сілва, Хачеріді, Селін, Тремулінас, Велозу, Аруна, Ярмоленко (Безус, 79), Бельханда (Ідейє, 71), Гусєв (Ленс, 61), Мбокані
Попереджені: Кучер, Луіс Адріано - Аруна, Ярмоленко, Хачеріді, Мбокані

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Шахтар» – «Динамо» 3:1. ВІДЕО
04 серпень, 2013, 22:54