Назвали найпопулярніші спеціальності СНУ. ВІДЕО

Назвали найпопулярніші спеціальності СНУ. ВІДЕО
Перелік найпопулярніших серед абітурієнтів спеціальностей в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки очолює юридична наука.

Біля університетів оприлюднили перші рейтингові списки учасників ЗНО, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Абітурієнтка Юлія розповіла: «Поступала на журналістику. На жаль, поступила на платну форму, адже було тільки 5 державних місць. Трошки жалію, але може ще подумаю над платним, може ше у мене все вийде тут».

Поділитися хорошими емоціями абітурієнти поки бояться, адже процес вступу ще триває.

«Страх, тому що поступила на іншу спеціальність в Київ, і тепер думаю між тим, що подобається, і тим, що можна знайти якусь професію за іншою спеціальністю», - зауважила Юля.

Майбутній біолог Яна радіє, адже поступила на державну форму навчання. І хоча заяви подавала до інших вишів України, та все ж таки планує залишитись у рідному місті.

«Я подала ще в декілька вузів, але залишусь у нас у СНУ… Подобається рідне місто, набагато легше буде вчитися», - каже вона.

Попри те, що кількість випускників загальноосвітніх шкіл зменшилася, кількість поданих заяв в університет збільшилася, - розповів заступник секретаря приймальної комісії Андрій Слащук.

«Те побоювання, яке існувало десь місяць тому, щодо поданої кількості заяв не виправдалась. До приймальної комісії надійшло 12714 заяв на денну форму навчання. Зразу хочу порівняти цифру з 2012 роком. На цей період було подано до приймальної комісії 12668. Фактично, майже та кількість, але трошки більше ніж в минулому році», - повідав він.



За поданими заявами цього року у числі лідерів продовжують залишатись юристи, психологи та географи. На факультети надійшло понад 600 заяв.

Уже до 11 серпня буде відомий список студентів, які зараховані на державну форму навчання. А до 23-го оприлюднять списки тих, хто пройшов на платну форму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, СНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найпопулярніші спеціальності СНУ. ВІДЕО
05 серпень, 2013, 08:36