«Лімфа» – центр лікування та реабілітації лімфедеми в Україні*

«Лімфа» – центр лікування та реабілітації лімфедеми в Україні*
Лімфедема – це захворювання, яке супроводжується накопиченням збагаченої білком рідини через вроджене або набуте порушення циркуляції лімфи поза кровоносної системи організму.

Визначається лімфедема двома способами – первинна та вторинна. Первинна лімфедема є результатом вродженої патології або відсутності лімфатичної тканини. Вторинна лімфедема є набутим захворюванням, яке виникає на тлі проблем з лімфатичними шляхами – найчастіше визначити його можна тільки в клініці.

"Лімфа" – це перший реабілітаційно-практичний центр в Україні, який спеціалізується на лікуванні та реабілітації пацієнтів з лімфедермою. Тут хворим допомагають впоратися з важким захворюванням, вдаючись до досягнень сучасної медицини та технік, що дозволяють нормалізувати їх стан.

Поширені симптоми лімфедеми


Лімфедема супроводжується відчуттям переповненості або стягнутості у верхніх або нижніх кінцівках, після чого з'являються набряки, тяжкість, поколювання, болі, почервоніння, утрудненість рухів e місцях суглобів. Все це призводить до дискомфорту під час носіння взуття, наручних годинників, кілець, браслетів тощо.

Чи піддається хвороба лікуванню?


Лікування лімфедерми вимагає від хворого терпіння та часу, але дає успішний результат. У запущених випадках лікування протікає довше, але, якщо пухлина з'явилася недавно, вилікувати її вдасться швидше. Тому чим раніше виявлено захворювання й розпочато лікування, тим вище буде його ефективність та шанс на успішний швидкий результат.

Як проходить лікування та реабілітація?


Від дотримання програми лікування, яку призначив лікар, а також від якості належної фізіотерапії та реабілітації залежить успіх у боротьбі із захворюванням. Головна мета полягає у зменшенні набряку та вжитті заходів щодо запобігання його повторного утворення.

Важливим етапом лікування є ручний лімфодренаж, який виконується досвідченими фахівцями, які пройшли навчання у даній області. Ще одним етапом є перев'язка. Коли між двома верхніми або нижніми кінцівками різниця занадто велика (2-2,5 см), виконується багатошарове накладення пов'язок короткою еластичною стрічкою.

Коли різниця між кінцівками зменшується до нормальних меж, у якості реабілітації може використовуватися одяг з тиском. Також реабілітологи вдаються до допомоги нагнітальних насосів й комплексу спеціальних вправ, які допоможуть підтримувати та закріплювати отриманий результат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.