Як правильно підбирати автоклави та які особливості моделей*

Як правильно підбирати автоклави та які особливості моделей*
Автоклав для консервування - це обладнання, що призначене для приготування натуральних продуктів під спеціальним високим тиском. Серед таких продуктів - соління та компоти, варення, тушонки, паштети. Спеціальний автоклав володіє суттєвими перевагами від традиційного консервування:
  • Скорочує час готування як найменше в 2 рази.

  • Не має необхідності стерилізувати банки.

  • Заготовки повністю стерильні, оскільки продукти обробляються з температурою більше 100°С.

  • Термін зберігання може бути кілька років.


  • Особливості автоклава


    Автоклав для домашнього консервування - незамінний для садівників, фермерів, мисливців і рибалок. Як швидко переробити продукти з мінімальними витратами часу і сил? У цьому допоможе побутової автоклав-консерватор. А щоб вибрати, яку модель краще купити, визначитеся з такими моментами:

    1. Як часто та в якому обсязі ви будете робити заготовки?
    2. Яка у вас плита?
    3. Скільки ви готові витратити на апарат?

    Сучасні автоклави випускають в обсягах від 18 до 30 л. В апараті на 22 л та більше за 1 раз можна зробити до 21 банки заготовок. Тим, хто консервує в великих обсягах, закочує багато тушонки, варто вибрати місткий апарат. А для власника невеликого присадибного господарства підійде мінімальна модель.

    Не всі автоклави можуть працювати на електроплитах! Враховуйте це при виборі та купівлі. У побутових автоклавів дно у вигляді півсфери - вони на електроплиті або плитці нагріваються нерівномірно! У таких апаратах готують тільки на газу.
    При виборі автоклава звертайте увагу на ціну. Якісний апарат з харчової нержавіючої не може стояти дешево. Він легкий та при цьому міцний, термін його служби більше, ніж у аналогів з кольорового металу.

    Автоклави зі сплавів важче. Зняти такий апарат, навантажений банками з заготовками, з плити, буває непросто. Автоклави з кольорового металу коштують недорого, але й служать не більше 5 років. Такий апарат швидко заіржавіє.

    Завдяки цим простим інструкціям ви зможете легко обрати автоклави та для консервування у будь-якій кількості. Це суттєво полегшить роботу по господарству, та зменшить час на стерилізацію продукції на зиму.

    Для того, щоб мати змогу краще виконувати роботи, для вас можуть бути запропоновані різні додаткові доповнення, які в залежності від виду закрутки знадобляться. Для господинь автоклави для домашнього консервування - це можливість швидко та якісно підготовити продукти.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.