УДАР – проти знищення луцької природи*

УДАР – проти знищення луцької природи*
Волинська обласна організація політичної партії УДАР заявила, що вона - категорично проти нищення луцької природи і до кінця буде відстоювати свою позицію збереження дерев.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії.

У повідомленні йдеться:

З кожним новим десятиліттям стає все більш зрозумілим, що виробнича діяльність людства істотно змінює середовище, в якому ми знаходимось. На жаль, відчуття тривоги за якість навколишнього довкілля властиве далеко не кожному з нас. У той час,коли увесь світ трубить в усі труби та дзвонить в усі дзвони про наближення екологічної катастрофи, коли екологічні проблеми набули статусу глобальних, а брак зелених насаджень на планеті Земля стає просто дефіцитним, – в Україні стабільно продовжують зростати темпи вирубки дерев на всій території.

Луцьк не є виключенням.

Нещодавно у ЗМІ з'явилась інформація про те, що у зв'язку із реконструкцією луцького кінотеатру «Промінь» на прилеглій території зріжуть вісім ялин, на місце яких насадять нові молоді деревця.

За словами архітектора, котрий займатиметься реконструкцією приміщення, Андроша Бідзілі, необхідність у вирубці дерев стоїть дуже гостро. «Дерева біля «Променя» вже дуже старі, а це небезпечно. Так, якби вони росли у лісі чи парку, то потреби їх зрізати не було б. Але це площа у центральній частині міста», - заявив архітектор.

Для довідки звертаємо Вашу увагу на наступну інформацію:
Тривалість життя такого виду дерев як ялина (про які власне йде мова) в середньому сягає 200-250 років, іноді 300.

Найінтенсивніше росте і розвивається починаючи з 20-річного віку. Як відомо, дерево приносить найбільше користі атмосфері саме в період розвитку, тому зовсім не доцільно знищувати дорослі дерева, які наразі приносять майже у 10 раз більше кисню ніж нові молоді саджанці. Якщо слідувати плану Бідзілі, то лучанам доведеться ще близько 50 років чекати, доки нові дерева почнуть виробляти ту кількість кисню, яку виробляють «старі. небезпечні» ялини.

Також, Бідзіля з тих же причин пропонує зрубати дерева біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки та на Театральному майдані: «Усі ці дерева уже давно віджили своє і руйнують навколишні будівлі своїми коренями», - аргументує своє рішення спеціаліст.

Тож, Волинський «УДАР» категорично проти нищення луцької природи і до кінця буде відстоювати свою позицію збереження дерев.

Реконструкція приміщення кінотеатру «Промінь» не вимагає обов’язкового винищення усіх рослин на прилеглій території. Існує безліч способів та рішень аби цього уникнути, було бажання. Питання в іншому: територію приміщення хочуть розширити і дерева просто заважають і проблема зовсім не в естетичному вигляді міста. Це уже зовсім інша історія.

«УДАР» не проти реконструкції, не проти осучаснення вигляду міста. Нас обурюює лише те, що люди, котрі вирішили заграбастати собі не лише приміщення «Променя», але й територію біля нього, прикриваються ніби благородною метою – покращення вигляду міста. Багатолітні ялини міста Луцька – це його невід'ємна частина, яка просто не може псувати його естетичного вигляду.

Ми вважаємо, що такі питання варто узгоджувати в першу чергу з мешканцями міста, можливо, навіть провести опитування серед населення.

Найпростіше поставити усіх перед фактом, прикриваючись уже виданими дозволами від міськради та інших установ, тим паче, що таких дозволів навіть не існує. Ми точно знаємо, що жодна державна установа не давала дозволу на подібні дії.

Волинська обласна організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» звернулась до Луцької міської ради з проханням надати інформацію з приводу цих подій. На що отримала відповідь з наступним змістом:



Знищити і зробити усе по-новому – елементарно, а от вберегти те, що було - зможе не кожен.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УДАР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 46
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ті дерева гарно вписуються в композицію міста.
Відповісти
Що таке "композиція міста"? Ви про страшний обдерний фасад "Променя"? Згоден. До такого фасаду дуже добре "вписуються" старезні криві ялинки. Естетично ))))))))))))))))0
Відповісти
шо то таке робиться???
кому вже ті бідолашні деревця заважають???
невже мало способів є аби уникнути їх знищення?
Відповісти
А навіщо вони вам? поясніть аргументовано.
Відповісти
та хоча б для того, щоб місто мало якийсь живий вигляд! а не сірі будівлі і дві квітки на клумбочці метр на метр...
Відповісти
Я теж хочу. Тому й хочу, щоб ці ялинки трухляві вирубали, а нові посадили - свіжі, акуранті і сучасні. І тоді місто матиме дуже живий вигляд. пропоную журналістам поцікавитися, чи зобов"язавася інвестор садити нові ялинки
Відповісти
давайте подумаємо:
ці ялинки уже багато-багато років стоять, вони вже є частинкою нашого міста (ВЖЕ! ЗАРАЗ! Нна цей момент!)
а що толку найближчих 10-15 років з молоденьких маленьких ялиночок? їх ні видно не буде і користі з них мало...
там навіть пише про кисень: що доросле дерево може виробити кисню, а що малесеньке...
Відповісти
Частиною нашого міста є також стихійні смітники, сухі дерева і розвалені будинки. Я не хочу таких "частинок". Я хочу, щоб наше місто ставало сучасним, європейським. У Європі таких як ви не слухають - ріжуть нещадно, і садять нове.
Відповісти
Сам ти трухлявий.
Кажуть же 200-300 років.
А нові, як і посадять, ще не факт, що виростуть.
Відповісти
Хай в лісі і тисячу років ростуть. А це ж МІСТО!!!! тут не тільки рости повинні ,а й око радувати, і не загрожувати на голову впасти, і стіно коренями не руйнувати! Ти про це подумав, коли про свої 200-300 років писав, умнік?
Відповісти
посадити ялинки..як з ЦУМом..розширяти не будем але на 8 метрів наперед пустим..такого вигляду молоді дерева набудуть через 20-30 років.але їх там не буде бо випадково архітектор знов збреше..той божок крутить ними як хоче..ще один мавзолей палкіних
Відповісти
Політикани у своєму стилі. Сиділи-сиділи, а тут ОП - і появилися. Ви, красавці, скажіть, скільки дерев посадили у Луцьку? Що нового збудували у Луцьку? Скільки грошей в інфораструктуру івестували, бовдури!? Придурки....
Відповісти
Шановний, щодо дерев, ВИ вкрай не праві...
ми щовесни насаджуємо нові дерева. що робили і цьогоріч

http://volyn.klichko.org/news/show/3387#!prettyPhoto

А щодо будівлі нового - наразі за кошт Юрія Савчука та Волинської обласної організації триває ремонт та утеплення Волинського дитячого реабілітаційного центру.
Те, що ми не кричимо на кожному кроці про свої дії - зовсім не означає, що ми нічого не робимо!
Відповісти
Весною тільки лінивий не піарився на прибиранні сміття і садінні дерев. А те що ваш Савчук башляє на лікарні це не партія робить. А саме Савчук, у якого є бабки. Я вас навчу: розробіть у своїй партії концепцію озеленення міста. Винесіть її на громадське обговорення. врахуйте побажання лучан. спонукайте депутатів міськради її прийняти. А ТОДІ КАЖІТЬ, ЩО ВИ ПРОТИ ЗНИЩЕННЯ ДЕРЕВ!!!!. Бо інакше такі ваші заяви це прояв не тільки цінізму, а й тупої некомпетентності.
Відповісти
дякуємо за пораду...
візьмемо до уваги
Відповісти
Сподіваюся. І не пишіть більше дурниць
Відповісти
То хай би ваш благодєтєль Савчук і купив Промінь, і зробив би так, щоб ялинки не зрізали. Чи посадити перед камерами пару дерев і вставити нові вікна у приміщення дитячого реабілітаціного центру це максимум на що здатна ваша потужна і перспективна політична сила?
Відповісти
Шановний, Василь! Судячи з Ваших слів, бовдур і придурок тут один. І це Ви! Перш ніж когось лаяти, розкажіть, що Ви зробили для нашого міста і скільки дерев в Луцьку посадили Ви?
Відповісти
політики бачу тільки й в змозі садити дерева)))
Відповісти
так я й не горлопаню на кожному кроці як клоуни з партії УДАР )))) А як саджу дерева - то не пишу про це в інтернеті, як бовдури з партії УДАР )))))
Відповісти
УДАР правий!!!
це ж не бачено!!! там достатньо варіантів щоб і реконструкцію зробити і дерева лишити!
Відповісти
назвіть хоч один
Відповісти
от не полінуюсь:

http://www.youtube.com/watch?v=DoRiP3UGxJk

https://lh3.googleusercontent.com/-18Xfmh699Aw/UHQfK-1vmBI/AAAAAAAAZUQ/Wmhoc5laYiE/s800/5.JPG

http://fototelegraf.ru/?p=83218
Відповісти
Ну і?
Це що? Це повашому "ваніарти як зробити реконструкцію "Променя"????????????
Іди лікуйся. Або проси більше грошей в Алєксєєва, може тоді ретельніше аргументи шукатимеш.
Поки - незачот. Не перездачу.
Відповісти
та до чого тут гроші і Алєксєєв??
у Вас параноя...
звичайно це уже дуже глобальні варіанти...
але думаю,що багато значно простіших і примітивніших...
на те й потрібні ви - експерти, щоб вберегти те, що маємо і зробити з нього ляльку...
Відповісти
А ви для чого? Поп...ти?
Відповісти
Алєксєєв більше не має на чому піаритися? А гроші куди піде на партію просити?
Відповісти
Дозволю собі повторити те, що вже писав у відповідь на "компетентні" голосіння поважного ударівця Ігора Алексеєва:

Я не ботанік. І не архітектор. І не бізнесмен. (І не політик, до речі, тому не горлопаню, а як маю що сказати - то йду кажу кому слід) Я звичайний менеджер автомобільної фірми.

Але я впевнений, що ці ялинки треба зрізати. Тому що

1. Вони не естетичні. А саме ця функція для дерев, які ростуть у місті, є не менш важливою, аніж функція екологінча. Це суперечить, крім усього іншого, намірам інвестора створити ПРИВАБЛИВИЙ об"єкт.

2. Ваш аргумент про 250-300 років... Знаєте, в горах жінки теж 100 років живуть, але топ-моделі з них, м"яко кажучи, не найкращі, правда?

3. Обіграти реконструкцію? Покажіть як. Моя уява не може цього осягнути. Якщо у вас є досвід архітектурного планування - пропоную не горлопанити, а йти у мерію і пропонувати.

Прикріплені вами посилання на картинки - це не більше ніж знущання (особливо ця "чудова" зупинка з деревом").

Ви зрозумійте: мова йде про речі а)естетичні; б)реальні (тобто такі, на які грошей має вистачити).

Якщо це скласти докупи, то іншої відповіді, ніж відповідь про потребу зносу цих ялинок, у голові не може з"явитися.

Звісно, якщо це не голова політика, який живе за принципом: Хай що а мені потрібен привід кричати "Дістала вакханалія" (авось таки проголосують ще раз?).
Відповісти
Вичерпна і толкова відповідь. Респект авторові. Зверніть увагу: найняті Ударом коментатори тут не відповідають бо нема що сказати?
Відповісти
це все на що спроможний Удар захищати дерева???? посадіть нові... є набагато більші проблеми чим декілька дерев біля Проміня...
Відповісти
А мені здається, що позиція удару цілком правильна. Громадської думки ніхто не враховує. Якщо він інвестор, то йому можна робити все?
Відповісти
Здається? Хреститися не пробували? А ще краще - вийдіть запитайте, чи ще є комусь діло до тих ялинок крім "партії удар" ?

Якщо він інвестор - йому можна робити те, що дозволила міська рада. Яку обрали лучани
Відповісти
Який негегатив... спокійніше, нервові клітини не відновлюються!
Як я зрозуміла зі статті, міська рада, яку обрали лучани, дозволу на вирубку цих дерев не давала (фотокопія відповіді на лист).
Тож перш ніж відкривати дзьобик - роззуйте очі!
Відповісти
Дура ви, я перепрошую. міськвиконком - це не міська рада.
Відповісти
Шановний(а) пане(і) модератор, зверніть увагу. Вже не вперше в коментарях під матеріалом з"являються особисті образи. Сподіваюсь, надалі будете дбати про додержання користувачами п. 1.2 і 1.3 Правил коментування?
Відповісти
Я так подивлюсь, ви, мабуть, задом в школу ходили,якщо не розумієте елементарних речей. Міськвиконком - це виконавчий орган міської ради і саме в його компетенції приймати такі рішення. Міська рада своїм рішенням прийнятим на сесії лише продала приміщення кінотеатру, а не прилеглі території.
Відповісти
Ялина - погана ідея для міста. Неважливо, стара чи молода. Чіста совєцька спадщина з тими ялинами.
Відповісти
Лучанам до дупи ті дерева
Відповісти
Те, що дерева виглядають неестетично - це передусім проблема міста. За деревами потрібен догляд, і я впевнена гроші на це з міського бюджету виділені, але як завжди, маємо те, що маємо. То давайте всі сквери і парки доведемо до критичного стану і продамо, давайте Лесин кадуб зріжемо! Складається враження, що по такій схемі влада і працює! Так є з дитсадками, сроби були з парком 900-річчя, тай з центральним парком, забудували майданчик дитсадка за профспілками і поставили маленьких пару качель! А тримати все в чистоті і прядку просто невигідно. Люди ще не можуть зрозуміти, що це ЇХНЄ. І що за це треба бротись для своїх же дітей.
Відповісти
Боріться, боріться. І будуть ваші діти гратися пластмасовими слониками серед старезних трухлявих сосен. Дурні ви забиті!!! Місто має рости, розвиватися, осучаснюватися, багатіти!!!
Відповісти
Не надто толерантно з Вашого боку. Але я з Вами згідна. Ми дурні, бо дозволяємо таким "геніальним менеджерам" керувати нашим, тобто комунальним, майном. А у них на все одна відповідь: "Ура! ми знайшли інвестора, ми робимо привабливий об'єкт". А те що об'єкти мають процвітати, будучи у комунальній власності і приносити гроші місту, ми чи не знаємо, чи не вигідно знати. А не забиті і розумні Європейці зробили би з цих ялин історичну памятку, відкопали б кілька легенд про них, облагородили б, і туристів возили. Так що я за те, аби мої діти були патріотами, європейцями, а не лише про гроші думали і не вірили всьому,що кажуть владці.
Відповісти
бабло вже заплатили
Відповісти
для чого паритися! краще зрубати і якісь галімі туї посадити
Відповісти
закордом ше не такі дерева викопують і пересажають! просто на це піде більше бабок ніж їх тупо спиляти!!!
Відповісти
Справа,по великому рахунку,не тільки в ялинах. Ми як суспільство,громада поступово стаємо інертною масою яку водять куди завгодно й хто завгодно!Проходить час проблема стає невирішуваною й тоді ми традиційно посипаємо голову попелом й шукаємо винного!Хто й коли НАСПРАВДІ питав лучан чи варто руйнувати парки,нищити й роспродувати сквери,роздавати дитсадочки й спортшокли й т.д. Да ніхто не питав й не буде питати до тих пір поки громада не "покаже зуби" поки не заставить себе поважати!
Відповісти
А вырубать молодые деревья на 40-м квартале при строительстве церквушки можно? жЫдам всё можно.Они и власть купили.
Відповісти
Останні новини
УДАР – проти знищення луцької природи*
05 серпень, 2013, 11:28