Луцька райрада підписала меморандум про співпрацю з Лесиним вишем

Луцька райрада підписала меморандум про співпрацю з Лесиним вишем
Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук підписав Меморандум про співпрацю із ректором Волинського національного університету ім. Лесі Українки Анатолієм Цьосем.

Меморандум передбачає співпрацю викладачів, студентів із районною радою, залучення науковців до розробки проєктів та студентської молоді для реалізації спільних бізнес-ідей, - йдеться на сайті Луцької районної ради.

Олександр Омельчук розповів, що Луцька районна рада вже оголосила волинським студентам ініціативу щодо безкоштовного надання приміщень для реалізації бізнес-проектів.

«Студенти приходять із купою ідей. Будемо разом їх розглядати, вибирати, їхати в громаду і дивитися приміщення, які їм би підійшли. Держава не гарантує першого робочого місця, ми даємо альтернативу», - сказав голова райради.

Ректор ВНУ Анатолій Цьось наголосив, що підтримує ідеї районної ради і щодо соціального житла, і щодо допомоги студентам, адже усі вони спрямовані на те, аби зберегти майно від руйнування та втримати кваліфіковані кадри на Волині.

Доцентр кафедри історії України та археології, депутат Луцької районної ради Лариса Понєдєльник поділилася своєю ідеєю для спільної роботи ради та студентства.

«На колишній ракетній базі військової частини в селі Уляники є ділянки, які розчищаються, площею до 200 гектарів. Було б добре зробити спільний проект, виробити методику засівання цих ділянок лісовими насадженнями, можливо облаштувати відпочинкову зону, залучивши до цього і студентів факультету біології, і лісівників, і районну раду», - запропонувала Лариса Понєдєльник.

Заступник голови районної ради Сергій Сівак наголосив також на тому, що студентів будуть залучати і до роботи райради.

«Студенти, яким цікаво, можуть приходити на наші наради, їздити у відрядження – вивчати місцеве самоврядування зсередини. Ми відкриті до співпраці та працюємо прозоро», - зауважив Сергій Сівак.

Нагадаємо, що Меморандум про співпрацю Луцька районна рада раніше підписала також із Луцьким національним технічним університетом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька райрада підписала меморандум про співпрацю з Лесиним вишем
15 березень, 2021, 11:10