Дерматологи назвали 5 міфів про зморшки, у які варто перестати вірити

Дерматологи назвали 5 міфів про зморшки, у які варто перестати вірити
Міфів про зморшки існує чимало. Проте дерматологи застерігають, що не слід вірити у всі твердження щодо причин утворення зморшок і способів боротьби з ними. Тому дізнайтеся, про які з них потрібно якомога швидше забути.

Аби люди даремно не витрачали багато грошей і часу на товари і послуги для шкіри, дерматологи розвінчали 5 поширених міфів про зморшки.

1. Проблема у спадковості. Насправді причина появи зморшок не в генетиці. Від рідних можна успадкувати розріз очей чи почуття гумору, але не передчасні ознаки старіння. Докторка медичних наук Івона Персек пояснює: «Фактори набагато важливіші, ніж генетика. Наприклад, до 90 відсотків видимих змін шкіри є результатом шкідливої дії ультрафіолету».

2. Від зморшок допоможуть позбутися лише дорогі продукти. Звісно, існує чимало дорогих технологій і процедур, які проводять із використанням унікальних інгредієнтів і засобів на їхній основі. Зазвичай вони користуються попитом у косметичних компаній. Проте багато проблем зі шкірою можна вирішити за допомогою бюджетних засобів. Тому зверніть увагу на аптечні засоби: вони безпечні і дешевші.

3. Шкіра має властивість звикати до крему, тому він стає недієвим. Ще один поширений міф про звикання шкіри до інгредієнтів у складі крему, у правдивості якого споживачів переконували тривалий час. Проте підтвердження цієї гіпотези досі немає. Дерматологи зазначають, що потреби шкіри кожної людини індивідуальні, тому доглядати за нею слід також індивідуально. Експерти в індустрії краси не можуть назвати універсального і дієвого для усіх антивікового засобу, тому користуйтеся тим кремом, який підходить особливостям вашої шкіри. Зокрема, не варто експериментувати з невідомими засобами, відмовляючись від того, який вас і так влаштовує.

4. Якщо зволожувати, то зморшок не буде. Коли ви наносите зволожувальний крем, він затримує воду в вашій шкірі, зберігаючи шкіру зволоженою і гладкою. Це може зробити зморшки менш помітними, але не перешкодить їх появі, – пояснює докторка Персек.

5. Користуватися сонцезахисним кремом потрібно лише у сонячну погоду. Цей засіб не гарантує вам повноцінного захисту від раку шкіри, але є одним з найефективніших доступних антивікових засобів. Він захищає дерму від шкідливого впливу ультрафіолетових променів, стимулює її регенерацію, чим сповільнює старіння шкіри. Тому наносити сонцезахисний крем потрібно у будь-яку погоду, адже він оберігатиме ваше обличчя також від синього світла екранів гаджетів, інфрачервоного випромінювання і забруднення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дерматологи назвали 5 міфів про зморшки, у які варто перестати вірити
17 березень, 2021, 05:17