Відоме луцьке підприємство із пошиття жіночої білизни планує розширяти свої потужності

Відоме луцьке підприємство із пошиття жіночої білизни планує розширяти свої потужності
Відоме українське підприємство із пошиття жіночої білизни хоче побудувати новий виробничий блок у Луцьку. Після реконструкції та розширення керівниця компанії пообіцяла забезпечити роботою ще 750 людей та щорічно сплачувати до бюджету міста близько 88 мільйонів податків, однак для цього потрібно змінити детальний план території.

Про це розмовляли 17 березня під час засідання земельної комісії у Луцькій міській раді, - пишуть Волинські новини.

Як зазначив начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз, погодження проекту детального плану території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура у Луцьку – питання досить складне у відношенні проектування, оскільки на цій земельній ділянці – територія промислових підприємств.

Водночас генеральний директор ТзОВ «Жасмін Лінжері» Олена Очеретна зауважила, що виготовлення продукції європейського рівня дозволило компанії стрімко розвиватися. Але у 2019 році цей розвиток зупинився, бо виробництво зайняло усі площі на підприємстві, які були у наявності.

«Коли ми зупинили розширення, у нас було 550 співробітників. Також ми сплатили 50 мільйонів податку до бюджету», - зазначила бізнес-вумен.

Разом із тим, вона розповіла, що можливість розширення підприємства у Луцьку прорахована в два етапи. Перший – реконструкція вже наявних приміщень.

«Це швидкий етап, тому вже у 2021 році ми можемо забезпечити роботою 800 співробітників загалом і сплатити 88 мільйонів сплачених податків. Всі розрахунки вже є. Другий етап – будівництво нового виробничого блоку. Згідно із нашими розрахунками це дозволить працевлаштувати 1300 співробітників загалом», - поділилась планами Очеретна.

На це голова профільної комісії Олександр Козлюк зазначив, що оскільки підприємство зареєстроване у Луцьку, дає нові робочі місця та сплачує податки, обранцям громади варто зрозуміти ситуацію й піти назустріч.

Нагадаємо, під час сесії наприкінці 2019 року луцькі обранці громади уже розглядали проект рішення про надання дозволу на розроблення проєкту детального плану території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура в місті Луцьку. Однак, хоч обранці громади і проголосували «за» питання у більшості, на той момент був прийнятий тимчасовий мораторій на нові будівництва на території міста.

Тож під час засідання земельної комісії луцькі депутати проект рішення прийняли за основу і рекомендували розглянути його під час наступних сесійних засідань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відоме луцьке підприємство із пошиття жіночої білизни планує розширяти свої потужності
17 березень, 2021, 19:35