На Волині сільради затіяли війну з прокуратурою

На Волині сільради затіяли війну з прокуратурою
Прокуратурі Волині вдалося в судових засіданнях довести протиправність дій двох сільрад області.

Депутати та посадові особи рад не дають змоги провести перевибори сільських голів, що причетні до корупційних скандалів, - пише IA ZIK.

Наприклад, у Любомльському районі на корупції попався Гощанський сільський голова. Посадовця притягли до відповідальності за вчинення адміністративного корупційного правопорушення. Відповідно до чинного законодавства, він залишився без крісла. Однак, призначити перевибори не вдалося.

Хоча спершу сільрада взяла до уваги інформацію прокуратури про притягнення колишнього сільського голови до відповідальності, однак пізніше це рішення скасувала. Тож секретар ради Тетяна Боярчук відкликала із парламенту клопотання про призначення позачергових виборів.

Із такою позицією у прокуратурі не погодилися за пішли до суду. Волинський окружний адмінсуд визнав дії секретаря Гощанської сільради протиправними.

Подібна ситуація склалася і в Рожищенському районі. Вічинівського сільського голову суд визнав винною у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення. Тож пані достроково втратила посаду. Сільрада відповідне подання прокуратури розглянула, але задовольнила тільки частково.

Інформацію про притягнення до відповідальності керівниці села взяли до відома, але в частині дострокового припинення повноважень сільського голови залишили без задоволення.

Отож, і в цьому випадку у судовій тяганині Феміда стала на бік прокуратури. Волинський окружний адмінсуд зобов’язав Вічинівську сільраду повторно розглянути подання прокурора в частині дострокового припинення повноважень сільського голови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині сільради затіяли війну з прокуратурою
06 серпень, 2013, 09:32
У Греції горять ліси. ФОТО
06 серпень, 2013, 09:05