Злива нашкодила Луцьку на понад 5 мільйонів

Злива нашкодила Луцьку на понад 5 мільйонів
Сума збитків, завданих природною стихією, що вирувала у Луцьку 30 липня, зросла. За результатами проведених обстежень, вона становить 5 269 200 гривень.

Про це повідомила заступник міського голови Лариса Соколовська, ‒ повідомляють у прес-службі луцької мерії.

Унаслідок стихії територія міста, житлові будинки, вулиці, лікарні, школи, котельні, трансформаторні підстанції та інші об’єкти життєзабезпечення зазнали підтоплення дощовою водою, було призупинено рух транспорту, відключено енергопостачання деяких вулиць, міської клінічної лікарні та інших об’єктів.

Заступник міського голови зазначила, що ліквідовували наслідки стихії комунальні служби та працівники управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, які відкачували воду, прибирали повалені дерева тощо.

За словами Соколовської, найбільше постраждала ЗОШ №7. Водою затоплені майстерні та їдальня, де вийшли з ладу газові плити. Школа була готова до початку нового навчального року, а після стихії потребує ремонту.

Постраждала й Луцька міська клінічна лікарня, де також були підтоплені приміщення.

Члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму засіданні вирішили: ситуацію, яка виникла на території Луцька, згідно з чинними нормами законодавства, віднести до місцевого рівня за завданими збитками.

Крім того, під час засідання комісії було визначено завдання комунальним службам та управлінням щодо подальшої роботи з ліквідації наслідків стихії.

За словами Лариси Соколовської, у міську раду надійшло багато звернень і від фізичних та юридичних осіб, які теж вимагають відшкодування, але всі звернення потребують додаткового вивчення.

Також вона висловила думку, що приватні будинки та установи мали б бути застраховані, щоб у подібних випадках могли отримали компенсацію від страхових компаній.

Лариса Соколовська зазначила, що міська влада звернулася до обласної щодо виділення коштів для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, раніше у мерії озвучили суму збитків за попередніми підрахунками. Зокрема, тоді говорили про 2 мільйони 100 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.