Район Волині готується зустріти африканську чуму

Район Волині готується зустріти африканську чуму
Камінь-Каширський район готується до можливого "візиту" африканської чуми - хвороби, через яку в Росії знищили 900 тисяч голів свиней

5 серпня заступник голови райдержадміністрації Валерій Парфелюк провів нараду щодо посилення контролю за недопущенням африканської чуми свиней на територію району, - пишуть Вісті Каменя.

Велике занепокоєння державної служби ветеринарної медицини викликає ситуація щодо африканської чуми свиней в Російській Федерації. Там хвороба протягом 2007-2013 років розповсюдилась на території протяжністю майже 4 тисячі кілометрів.

В результаті ліквідації спалаху хвороби знищили 900 тисяч голів свиней. Крім того, згідно з офіційним повідомленням білоруської сторони захворювання на африканську чуму зареєстровано на території Гродненської області 21 червня 2013 року.

Враховуючи торговельні зв’язки, туристичну привабливість нашої держави для жителів Російської Федерації та Республіки Білорусь, а також наявність міграційних шляхів диких кабанів, виникає великий ризик занесення і розповсюдження збудника африканської чуми свиней на територію України.

З метою попередження виникнення особливо-небезпечних захворювань свиней в тому числі на африканську чуму, попередньо в районі вживатимуть низку застережливих заходів. Зокрема, Валерій Парфелюк доручив відповідним службам посилити контроль за продажем продуктів харчування тваринного походження у невстановлених місцях та на стихійних ринках, а також в 10-ти денний термін подати пропозиції по обстеженню та проведенню протиепізоотичних та профілактичних заходів в районі.

З метою недопущення захворювання свійських тварин на сказ, було вирішено спільно з працівниками лісової охорони, тримати на постійному контролі питання щільності популяції лисиць, хворі особини яких являються основним джерелом розповсюдження інфекції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Діти Полісся. ФОТО
06 серпень, 2013, 12:36
Район Волині готується зустріти африканську чуму
06 серпень, 2013, 12:20