Волинська ОДА судиться з облрадою

Волинська ОДА судиться з облрадою
Волинська ОДА оскаржила у суді рішення обласної ради, яким зобов’язана передбачити у бюджеті 800 тисяч гривень для придбання житла мешканцям аварійного будинку на вулиці Кондзелевича в Луцьку.

Із позовом до Волинської облради звернулася ОДА, ‒ пише IA ZIK.

Чиновники просять окружний адмінсуд скасувати пункт 4 рішення органу місцевого самоврядування від 26 лютого 2013 року № 17/89.

«Волинській обласній державній адміністрації при формуванні проекту бюджету області на 2013 рік на умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів передбачити кошти для придбання житла мешканцям будинку на вул. Іова Кондзелевича, 5 у м. Луцьку у розмірі 800000 (вісімсот тисяч) гривень», – йдеться у спірному пункті.

Що цікаво, це рішення Волиньрада ухвалила, аби «підтримати голову Волинської обласної державної адміністрації Бориса Клімчука щодо «активних дій у вирішенні проблеми руйнації будинку на вулиці Іова Кондзелевича,5».

Зокрема за це рішення голосували і два заступники волинського губернатора, депутати облради.

Нагадаємо, на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» роками затоплює будинок 400-літньої давнини, архітектурну пам’ятку, в якій колись діяв монастир ордену Василіанів. Нинішні його мешканці говорять, що ситуація критична – почали пліснявіти меблі, трухлявіти підлога, осипатися тиньк.

Вологість у будинку в рази перевищує норму. Люди бояться, що аварійний дім узагалі завалиться. Перше звернення у місцеве управління ЖКГ мешканці будинку надіслали два роки тому. Відтоді листування з чиновниками не припиняється.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська ОДА судиться з облрадою
06 серпень, 2013, 12:52
Діти Полісся. ФОТО
06 серпень, 2013, 12:36