Підписи «за Україну в Європі» після Луцька збиратимуть по цілій Україні

Підписи «за Україну в Європі» після Луцька збиратимуть по цілій Україні
Громадська кампанія «Я – за Україну в Європі», що стартувала нещодавно у Луцьку, і спрямована на підтримку договору про асоціацію України та ЄС, поширитися й на інші міста.

Про це розповіли 6 серпня у Луцьку ініціатори кампанії - голова політради партії «Вся Україна» Ярослав Погарський та голова правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк.

Як відомо, Угода про асоціацію — нова планована угода між Україною і Європейським Союзом. Україна планує підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді 2013 року.

Ярослав Погарський вважає, що «громадянське суспільство у нас більше вболіває за долю держави, ніж наші так звані народні обранці, які поміняли прийняття важливих законів на різні міжпартійні розборки, підписання договору з ЄС на відпочинок на островах».

Погарський розповів, що громадянам України необхідно активно підтримувати підписання договору про Асоціацію, бо це історичний шанс для країни: «Майбутній саміт у Вільнюсі є поворотним моментом в історії України. Я б навіть порівняв цей саміт із 1991 роком, коли Україна здобула незалежність на загальноукраїнському референдумі».

«Саме від підписання чи не підписання цього договору залежить, чи буде рухатися Україна до європейських стандартів, до європейської якості життя, демократичних інституцій, незалежних і справедливих судів, чи буде далі борсатися у корупції», - додав лідер «Всієї України».

Голова Правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк розповів, що його організація активно долучається до збору підписів у Луцьку

«З досвіду спілкування з лучанами можу сказати, що абсолютна їх більшість цей договір підтримує. Всі абсолютно без вагань і дискусій ставлять підписи. Тому я сподіваюсь, що Луцьк стане першим містом, звідки кампанія пошириться по всій Україні», - зазначив Гоцалюк.

За його словами збирати підписи у Луцьку будуть в наметах на Театральному майдані та на Завокзальному ринку. Також кожен лучани зможе проголосувати в інтернеті.

Ярослав Погарський розповів, що кампанія «Я – за Україну в Європі» буде проходити в три етапи.

«Перший етап передбачає збір підписів за угоду про асоціацію власне серед громадян України як тих, що проживають тут, так і за кордоном», - зазначив політик.

За його словами, підписи будуть збирати в палатках на вулиці, через соціальні мережі Facebook та Вконтакті та на сайті партії «Вся Україна».

На другому етапі буде проводитись збір підписів серед громадян країн Європейського Союзу. Також планують провести флеш-моби в європейських столицях. «Ми залучаємо різні діаспорські організації у Франції, Італії, Німеччині, особливо працюємо у Литві, де має восени відбуватися саміт», - зазначив Погарський.

«Європейський вибір - це не є питання, яке потребує довгих політичних дискусій. Я гадаю, що європейці підтримають нас у цьому», - додав він.

За словами Погарського, найближчим часом кампанія стартує у Рівненькій, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Київській областях та у місті Києві. «В нас не так багато часу, і, стартувавши в західних областях, ми будемо мати підтримку. Звідси мусить іти європеїзація України. Але не об’єднавши ресурси на Заході ми не можемо дійти до Сходу», - розповів політик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Гоцалюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і по барабану мені ваші підписи.
Відповісти
Ти гнобиш свій народ, ти не є її патріотом,такі як ти САРАНЧА в полі квітів нашого народу.Але запам"ятайте МИ виграли війну, ми і зможемо здолати вас!!!!
Відповісти
за Україну без Януковічів , Сіманєнків , вітренків , бондаренків , колєснічєнків , ...... канановічів та інших усяєських дебілов!
Відповісти
Останні новини
Підписи «за Україну в Європі» після Луцька збиратимуть по цілій Україні
06 серпень, 2013, 17:44