Міноборони відсудило понад 10 тисяч гектарів волинської землі

 Міноборони відсудило понад 10 тисяч гектарів волинської землі
Вищий господарський суд України повернув Міністерству оборони земельну ділянку площею понад 10 тис. га у Ковельському районі на Волині.

Вартість ділянки ‒ понад 150 млн гривень, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Так, 5 серпня Вищий господарський суд України залишив без змін постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 16 січня 2013 року про визнання недійсним розпорядження Ковельської районної державної адміністрації щодо підтвердження законності користування лісозаготівельним підприємством «Тур» земельною ділянкою Міністерства оборони України.

Колишні землі авіаційного полігону у Ковельському районі, площею в 10027 га, незаконно передані у користування підприємства «Тур». На ділянці, вартістю понад 150 млн. грн., підприємство здійснювало лісозаготівельні роботи.

Як повідомив виконувач обов’язків прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, старший радник юстиції Євген Парамонов, позов щодо скасування рішення РДА заявлений прокуратурою до суду ще 2008 року. Справа декілька разів розглядалася у Вищому господарському суді України та нарешті, завдяки наполегливій позиції прокуратури та оскарження незаконних судових рішень, вдалось добитись законного рішення і захисту порушених інтересів держави у сфері земельних відносин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міноборони відсудило понад 10 тисяч гектарів волинської землі
07 серпень, 2013, 10:34