Торік у Луцьку 29 дівчат-підлітків стали породіллями

Торік у Луцьку  29 дівчат-підлітків стали породіллями
В 2012 році у Луцьку народили дітей 29 дівчат у віці від 15 до 17 років.

Про репродуктивне здоров’я сім’ї в контексті запобігання ранньому соціальному сирітству розповідали на семінарі для фахівців із соціальної роботи, - повідомили організатори - Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Центр планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку.

Як повідомила завідуюча Центром планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Лариса Шендибило, Волинська область входить у трійку областей, де найвищі показники народжуваності.

За словами фахівця, сучасні діти починають жити статевим життям вже з 12 років. Тому батькам варто звертати особливу уваги на доньок та синів вже на початкових стадіях статевого дозрівання і не боятися говорити з дітьми на «незручні» теми.

Минулого року у Луцьку 29 дівчат у віці від 15 до 17 років народили немовлят. Однак, до 18 років організм продовжує формуватися.

«Якщо дівчинка починає рано вести статеве життя, то у майбутньому у багатьох випадках це може призвести до дисплазії та раку шийки матки, для хлопчиків такі рішення обертаються виснаженням організму», – каже Лариса Шендибило.

Лариса Шендибило наголошує, що у центрі планування сім’ї пологового будинку, можна не лише проконсультуватися щодо методів та шляхів планування сім’ї, а й безкоштовно отримати різні види контрацепції в рамках проекту «Разом до здоров’я».

Отримати консультацію лікаря акушера-гінеколога також можна і щовівторка з 16:00 до 17:00 у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. Вже другий рік у Центрі у цей час працює «Соціальна школа репродуктивного здоров’я для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах».

Довідка


Як пише сайт луцького пологового будинку, адреса Центру планування сім'ї: Луцьк, вулиця Гулака Артемовського, 18.

Адреса Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді: Луцьк, проспект Соборності, 18.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І Ви впевнені, що всі підлітки знають, де цей Центр є? І не підлітки, до речі, теж. Щоб інформація мала цінність і віддачу від розміщення, в статті вона повинна бути конкретизована, а так - якийсь натяк.
Відповісти
Додали
Відповісти
Останні новини
Торік у Луцьку 29 дівчат-підлітків стали породіллями
08 серпень, 2013, 08:47