Шацькі озера назвали найдешевшим місцем відпочинку

Шацькі озера назвали найдешевшим місцем відпочинку
У порівняні з вартістю відпочинку в Криму та Карпатах поїздка на Шацькі озера обійдеться дешевше.

Про це йдеться у дослідженні, яке провели журналісти Головних новин Львова.

Так, кримські курорти дешевші від інших чорноморських – наприклад, Сочі, Варна, грузинські. У нас дешевше, ніж у Сочі, майже на 30%, ніж у Варні та Грузії – майже на 15%.

Власники кримських міні-готелів, де тижневе проживання може обійтися у три тисячі без харчування, нарікають: цьогоріч чимало номерів пустує. Українці збідніли і дозволити собі такий відпочинок не можуть.

Натомість у великих готельних комплексах Криму на брак відпочивальників не скаржаться. Тут працюють за принципом «олл інклюзів». Себто і проживання, і харчування, і лікування, якщо є потреба. Втім, такий відпочинок – задоволення не з дешевих. Номер-стандарт на добу коштує 1715 гривень. Це харчування, проживання та процедури по відновленню здоров'я.

Інший мальовничий куточок країни – Шацькі озера, що на Волині – більш доступний. Для любителів так званого «зеленого туризму» тижневий відпочинок для сім'ї із двома дітьми тут коштуватиме в середньому 3 тисячі гривень.

Карпати влітку дорожчі за Шацькі озера і не дуже поступаються в ціні Криму. Якщо мешкати у приватних садибах, відпочинок на тиждень для сім'ї з двома дітьми обійдеться до 4-6 тисяч гривень.

Якщо ж обирати туристичну базу – доведеться витратити у два-три рази більше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Золоті Піски Болгарія Hotel Horizont - 3507 грн. 10 днів на трьох повний пансіон, про що ви говорите??? http://www.booking.com
Відповісти
Автор статті певне крім Стиру нічого не бачив. Одним із самих дорогих чорноморських курортів є Крим.
Відповісти
ха-ха-ха. Про що ви говорите. Шацькі озера, якщо з хорошими умовами, то обійдеться більше чим ПБКриму.
Відповісти
Готель в Равді (Болгарія) - 2600 грн за 10 ночей, харчування - 150-200 грн на двох за день. Який Крим з їхнім хамством і дорожнечею????? Якщо не вміють цінувати туристів, значить залишаться без цього джерела заробітку
Відповісти
Что-то АФТОР СТАТЬИ погнал на счёт наидешевшости Свитязя от других известных мест..................и на счёт цены отдыха троха опшипся.....ЗА НЕДЕЛЮ ОТДЫХА только на питание семьи 2 раза в день по 50грн на рыло УЖЕ ВЫХОДИТ около 2800грн - это если заказывать что-то скромное в виде вареников или борща и добавить сок, мороженое, Сирожэнэ Пирожное или чай,кофе,капучино
Відповісти
Знатоки, мля
Відповісти
За день на Гряді 700грн як і небуло)))без жилья
Відповісти
рагулі провели дослідження :-)
світязь, номер зі зручностями, без харчування від 300 грн, на 10 днів 3000 грн, триразаве харчування на людину 70-120 грн, рахуємо 90, тобто ще 2*900=1800 грн. маємо 4800 на двох. дорога машиною 300 грн. всього мінімально 5200. що маємо - сервіс низький, туалети на пляжі відсутні, пляжі прибираються поверхнево, ліжаків немає, все треба перти із собою, комфорт умовний.
враховуючи це, світязь не цікавий як відпочинок із комфортом, але цікавий для вільних туристів із палатками, які готують самі на вогнищі, вийде дійсно дешево, можна вкластись всього у 150 грн на 10 днів на двох.
крим. це дійсно клоака. тільки уявіть, що за те, щоб у номері був КОНДИЦІОНЕР, треба доплачувати 300 грн/день!!! для себе крим закрив рочків 5-6 назад, туди їдуть ті, в кого не вистачає розуму зробити закордонний паспорт і широко відкрити очі, та дізнатись, що житло в болгарії 5-8 євро доба з людини, на двох максимум 16 євро, кондюк стоїть за замовчуванням, доплати за це не існує.
їжа в день на двох до 10-12 євро, це триразове, з вином чи пивом. сумарно (16+12)*10днів*10.8курс=3024 грн. дорога ще 1500 грн, візи та накладні витрати 1000 грн, приблизно всього 5524 грн. гарантоване сонце, тепла погода.
навіщо їхати за ті самі гроші на світязь, де погода як жінка, міняється щодня то спека, то дощь, якщо там можна половину відпочинку сидіти в номері та ховатись від дощу?
ціни на світязі не відповідають курорту, завищені що найменьше у 2, а то і 3 рази.
хоча мені все рівно, я надаю перевагу розвинутим курортам греції, іспанії, хорватії, чарногорії і т.д.
дорожче від світязя на 35%, але порівнювати не можливо.
п.с. чорногорія на 12 днів на двох із харчуванням сніданками, з перельотом зі львова коштує 8400 грн.
а ви кажете світязь, крим, кумедні :-)
Відповісти
Додай ще про величезні порції у ресторанах і чистий пляж і про те, що у вартість номера у готелі входить сніданок . І ще пробагато маленьких побутових зручностей за які у нас потрібно платити. Мене вразила доплата на турбазі за наявність у номері холодильника.
Відповісти
Я професійно займаюся поселенням в Криму в Судакському регіоні, тому дам фахову оцінку Вашому коментарю без емоцій.
Погоджуюсь з коментарями, що в Криму сервіс недостатній, але він виграє за рахунок унікального клімату і пейзажів. Недарма деякі європейці їдуть в Крим оздоровлюватись, а німці пропонують свої ліки взамін на кримські грязі... Тобто на кожен товар є свій покупець. Якщо потрібен максимальний комфорт і сервіс -Вам закордон, якщо тільки комфорт, а до сервісу ви не вибагливі -підійде Крим, тільки тоді вже треба вміти і хотіти шукати. Хто шукає, той знаходить.
А на рахунок цін на житло, то доплачувати за кондиціонер 300грн - це здирство - і якщо Ви попали на такого хазяїна, це не значить що у всіх так. Зазвичай доплата коливається в межах 30-50грн за номер. Але якщо Ви попадаєте на простої номерів - то можна домовитись і без доплати. Хозяїни демпінгують по чорному, коли простоює півготеля. Сам був в шоці! Є ще кілька порад як зекономити на відпочинку в Криму див: http://prots.io.ua/s114635/osobennosti_bronirovaniya_jilya_v_chastnom_sektore_kryma і тут: http://prots.io.ua/s398995/kak_vybrat_mesto_dlya_otdyha_v_sudake_i_okrestnostyah
І саме головне, ціни дуже залежать в яку пору їдете. Скажімо пристойний номер з кондиціонером починається із 160грн/номер в червні, доходить до 300-350грн в серпні і опускаєься знову до 160грн на середину вересня. Порівняйте тут: http://prots.io.ua/album362094 На Світязі такими умовами і не пахне.
А на рахунок Болгарії -згоден, теж чув з перших рук про все що Ви написали, тільки клімат там менш лікувальний ніж кримський, хоча на це народ майже не звертає уваги.
Відповісти
Да если с Луцка ехать на маршрутке с палаткой - то может и дешевле чем в вышеописанных местах...
Відповісти
, вийде дійсно дешево, можна вкластись всього у 150 грн на 10 днів на двох.
помилка, 1500 грн на 10 днів на двох
Відповісти
если хотите отдых как у бабушки в деревне, где нет нормальных удобств, везде явно не курортные условия, тогда welcome на Шацкие озера)
и это Вам обойдется в 5 тыс. грн на неделю с расчета на семью из 4 человек....
Відповісти
Про що ви говорите шановні???
Відповісти
Мы говорим о це и качестве отдыха...
Відповісти
Мы говорим о цене и качестве отдыха...
Відповісти
крим і закордон великі а СВІТЯЗЬ маленький. Не подобаеться-ніхто вас сюди не тяне силою їдьте в свою заграницю.Нам легше і спокійніше буде.Розвели тут бардак козлота невихована
Відповісти
Замалоьовка.
Турбаза на Світязі.
З туалетів течуть струмки до озера.
Асфальт, як після оборони Сталінграда.
По зеленій травичці пляжу, буксуючи у калюжах і залишаючи за собою глибокі траншеї, їде Газик. Це вичищають маленькі смітники на пляжі.
І ніякій розумашечці не прийде в голову просто ППІДІЙТИ до смітника, не руйнуючи і так нещасну плитку.
Туалети це взагалі песТня, сумна і траурна.
Ще можу згадати крики тіток о 7-ій ранку "Молоко... пиріжки... пончики..."
Саме озеро, ліс, природа - величні і прекрасні.
Сервіс, жадібність, побут - на рівні печерному.Вони навіть зрівнятися не можуть з Болгарією чи Хорватією.
Відповісти
Останні новини
Шацькі озера назвали найдешевшим місцем відпочинку
08 серпень, 2013, 08:57