Процедуру техогляду авто спростили до мінімуму

Процедуру техогляду авто спростили до мінімуму
Кабінет міністрів України спростив порядок і процедуру проведення обов'язкового технічного контролю колісних транспортних засобів - державний контроль над проведенням техконтролю буде мінімальним.

Як повідомили Кореспонденту в міністерстві інфраструктури, прийнята постанова також передбачає, що суб'єкти господарювання, які здійснюють контроль, будуть працювати за принципом подачі заяв.

«Тобто, виконавець обов'язкового техконтролю направляє Міністерству інфраструктури поштою повідомлення про відповідність його матеріально-технічної бази та персоналу вимогам здійснення своєї діяльності. У свою чергу Мінінфраструктури інформує ДАІ про відповідність цього суб'єкта господарювання вимогам законодавства та про можливість включення його до реєстру суб'єктів проведення обов'язкового техконтролю колісних транспортних засобів», - наголошується у заяві міністерства.

Після цього ДАІ повинна буде внести дані про пункти контролю суб'єкта господарювання до реєстру виконавців обов'язкового технічного контролю та проінформувати самого підприємця.

Постанова також встановила мінімальний перелік обладнання, необхідного для здійснення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів, а також форми заяви, повідомлення, акта перевірки та протоколу.

Крім того, на сайті Мінінфраструктури наголошується, що нововведення будуть сприяти встановленню в Україні єдиних вимог до процесів і процедур перевірки конструкції та технічного стану транспортного засобу під час обов'язкового технічного контролю.

«А це, у свою чергу, сприятиме створенню конкурентного середовища для виконавців перевірок», - підкреслюють у міністерстві.

Причому, ці самі процеси та процедури перевірки конструкції та технічного стану транспортних засобів, згідно з повідомленням, уже протягом 15 років практикують держави-члени Європейського Союзу.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховна Рада скасувала обов'язковий техогляд для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Процедуру техогляду авто спростили до мінімуму
13 лютий, 2012, 14:04