У Луцьку виставлять на торги вісім земельних ділянок

У Луцьку виставлять на торги вісім земельних ділянок
У Луцькій міській раді готують до продажу кілька земельних ділянок комерційного призначення.

На торги виставлять 8 ділянок, - розповів Четвертій владі начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала.

"В нас були земельні ділянки, передбачені для торгів, їх було біля 10 штук, яку частину виставили на торги і продали чи право оренди, чи право власності, а частину ділянок взагалі ніхто не захотів купити, а ми їх виставляли по три-чотири рази", - скаржиться Сергій Шабала.

"Чому? Бо великі площі, там виробничі території, от Електроапаратної, їх не захотів ніхто купляти. Тепер ми переглянули всі ці ділянки, бо на них є документи і порядок передбачає, що ми повинні зробити пакет документів, зареєструвати його, зареєструвати те право за міською радою комунальної власності, розробити на них експертні оцінки для стартової ціни і тоді, щоб не було ніяких корупційних складових, передати цей пакет організації, яка буде проводити торги, яка буде з ліцитатором стукати молотком і проводити самі торги", - пояснив він.

Сергій Шабала каже: ймовірно, на початку наступного року проведуть торги, на яких спробують продати 8 ділянок комерційного призначення.

"Цей перелік (земельних ділянок комерційного призначення – авт.) погоджений, він є на сайті міської ради, є в рішеннях з їх місцем розташування. На сьогодні ми повідомили про це Держземагентство і оголосили конкурс на виконавців землевпорядних робіт. Цей конкурс передбачає терміни і зараз буде прийом документів від організацій і потім десь 6 чи 12 вересня буде проведений конкурс. Потім переможець розробить всю технічну документацію, зареєструє ділянки в реєстрі державної кадастрової системи і потім ми зробимо експертну оцінку цих земельних ділянок і будемо визначати організацію на конкурентних засадах, яка проведе торги", - мовив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бюджет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку виставлять на торги вісім земельних ділянок
08 серпень, 2013, 11:13