Вакцинація препаратом CoronaVac: кого і коли щеплюватимуть на Волині

Вакцинація препаратом CoronaVac: кого і коли щеплюватимуть на Волині
На Волині розпочалася вакцинація вакциною китайського виробництва CoronaVac. Перше щеплення 14 квітня зробили в Луцьку. Вакцину медики отримали на обласній базі спеціального медичного постачання.

Про це повідомляє "Суспільне Волині".

Мобільні бригади працюватимуть у Луцьку та Ковелі, де вакциною китайського виробництва щеплюватимуть маломобільних людей вдома.

У стаціонарних пунктах вакцинуватимуть педагогів, які братимуть участь в зовнішньому незалежному оцінюванні.

Мобільна бригада складається з лікаря, двох медсестер і водія. Також є резервна бригада, яка працюватиме при непередбачуваних ситуаціях, розповіла директорка Луцького центру первинної меддопомоги № 1 Лідія Кривдік.

На робочому столі в медиків повинно знаходитися дві сумки-холодильник, в одній із яких зберігається вакцина, інша – робоча. Для використаних шприців і флаконів є окремий контейнер, – розповіла медсестра Оксана Андрусик.

Списки для вакцинації склали завчасно: 1 040 людей, для яких одразу зарезервована друга доза, каже медик. Відмов із загального списку було 20, зазначила директорка медзакладу.

З її слів, вакцина CoronaVac є інактивованою: після потрапляння в організм людини впродовж місяця виробляються антитіла. Подібну дію мають вакцини від дифтерії, гепатиту B та поліомієліту.

Нагадаємо, 13 квітня на Волинь доставили першу партію вакцини CoronaVac. Вона розрахована на вакцинування 1040 волинян, кожен отримає по два щеплення. Зберігається препарат за низької температури, як і вакцина AstraZeneca.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.