Маленький лучанин назбирав 2,5 тисячі гривень для дітей із вадами слуху. ВІДЕО

Маленький лучанин назбирав 2,5 тисячі гривень для дітей із вадами слуху. ВІДЕО
У Луцьку 10-річний хлопчик самотужки збирав гроші для дітей з вадами слуху.

Протягом 3 тижнів хлопець не лише був волонтером, а й відкладав власні кишенькові гроші‒ йдеться в сюжеті телеканалу СТБ.

10-річний Денис ‒ відмінник, полюбляє класичну літературу та залюбки допомагає мамі по господарству. Жінка каже, син завжди був добрим і чуйним.

Що таке благодійність Денис вперше дізнався, коли у їхню родину прийшла біда. Минулого року 5-поверхівка, в якій вони мешкали, завалилася. Ця новина тоді облетіла усю Україну. Знайшлося чимало небайдужих людей, які зголосилися допомогти постраждалим. Серед них були навіть діти.

Після пережитого, світогляд Дениса змінився, каже його мати. Хлопець сам попросив старшу сестру зареєструвати його волонтером у благодійній організації. Малий взяв картонну скриньку та пішов збирати гроші для дітей із вадами слуху. Щодня Денис ходив вулицями міста по кілька годин. Вихідними йшов із дому на цілий день. Звертався до усіх перехожих, ‒ йдеться в сюжеті.

Люди траплялися різні, пригадує маленький волонтер. Хтось обходив дитину зі скринькою стороною. Інші ж навпаки дивували хлопця своєю щедрістю.

«Я пам’ятаю, як одна жіночка навіть 200 гривень дала. Казала, що вона надіється, що це попаде в правильне русло, щоб досталося тим діткам», ‒ згадує волонтер Денис Шкулета.

Аби придбати дітям слухові апарати, Денис відмовився і від своїх кишенькових. Гроші, що йому давала мати на розваги та солодощі, школяр потайки клав у скриню.

За 3 тижні, доки тривала благодійна акція, школяр зібрав 2,5 тисячі гривень. Ця сума стала найбільшою зібраною у Волинській області. Та коли організатори акції дізналися, хто із волонтерів їх зібрав, отетеріли.

«Ця дитина просто взяла і зібрала величезну насправді суму коштів, по суті вона зібрала на один слуховий апарат», ‒ каже представник благодійного фонду Богдан Іщук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пацан - Молодчага!
Коли твої одно
Відповісти
Коли твої однолітки заліпають з пивом\сігами, ти зробив настільки багато, скільки і дорослі не роблять.
Продовжуй в такому дусі!
Відповісти
номінант "Гордість краю"
Відповісти
Останні новини
Маленький лучанин назбирав 2,5 тисячі гривень для дітей із вадами слуху. ВІДЕО
08 серпень, 2013, 13:38