У Польщі заарештували хакерів з України, які викрадали гроші з банківських рахунків

У Польщі заарештували хакерів з України, які викрадали гроші з банківських рахунків
У місті Катовіце затримали 19 громадян України та Білорусі, які входили до однієї групи інтернет-шахраїв.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на сайт поліції Сілезького воєводства, затриманих підозрюють в незаконному присвоєнні понад 1,5 млн злотих з чужих банківських рахунків.

За версією слідства, з грудня 2020 року і по квітень 2021 року вони відправили щонайменше 280 тисяч СМС-повідомлень, метою яких було обдурити довірливих абонентів. Всі номери, з яких розсилалися шахрайські повідомлення, були зареєстровані на громадян України та Білорусі.

Найпоширеніший текст повідомлень був наступним: “Ваша посилка затримана через недоплату в розмірі 0,5 злотих. Вибачте за завдані незручності. Будь ласка, оплатіть решту”.

У повідомленнях розміщували посилання, що вело нібито сторінку банку, але насправді на фейковий ресурс. Таких фальшивих лінків було щонайменше пів сотні. Коли людина переходила за ними й вводила свої дані для доступу до банківського рахунку, останні одразу потрапляли до шахраїв. Після цього ті швидко отримували контроль над рахунком ошуканої особи й викрадали звідти гроші.

Готівку з допомогою системи BLIK знімали в банкоматах різних міст: Катовіце, Краків, Каліш, Лодзь, Познань, Сосновець, Варшава, Вроцлав, Закопане. Більше того, в деяких випадках підозрювані в шахрайстві після отримання доступу до чужих банківських рахунків брали на них позики, які також потім конвертували в готівку.

За рішенням суду 17 затриманих осіб посадили під арешт. Ще одного випустили під заставу й зобов'язання відмічатися в поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Польщі заарештували хакерів з України, які викрадали гроші з банківських рахунків
16 квітень, 2021, 10:30