Весь товар – по 20 гривень: у Луцьку відкрили ще один магазин зі справедливими цінами*

Весь товар – по 20 гривень: у Луцьку відкрили ще один магазин зі справедливими цінами*
Днями у Луцьку відкрили п’ятий магазин мережі «Odna Cina». Цього разу – на вулиці Сенаторки Левчанівської, у центральній частині міста для максимальної зручності покупців.

Усі позиції товарів у магазині – по 20 гривень. Тут пропонують понад 6 тисяч найменувань – побутову хімію, косметику, іграшки, дитячі книги, посуд тощо.

Нагадаємо, в Україні діє вже майже 40 магазинів мережі «Odna Cina». Перший у 2014 році у Луцьку відкрило подружжя переселенців Олексія та Юлії Саленків під лозунгом «Єдина країна – єдина ціна». Сюди Саленки приїхали того ж року, тоді на Луганщину увірвався «руський мир», а мирні мешканці змушені були нашвидкуруч пакувати валізи і, залишаючи все, що нажили, тікати від рідного дому.



За шість років магазини, де за усе – фіксована низька ціна, запрацювали, окрім Волинської, у Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Львівській та Одеській областях.

Чому «копійчана» ціна – реальна

За понад 4 роки існування магазинів ціна на товар тут зросла всього на 2 гривні, тоді як долар (на ріст якого так люблять посилатися підприємці, аргументуючи здорожчання) з того часу виріс суттєво на більше. Чому так, Олексій та Юлія пояснюють декількому аргументами.

По-перше, кажуть, 70% асортименту мережі магазинів «Odna Cina» – українського виробництва. Тобто формування ціни не залежить від курсу долара, немає витрат на розмитнення тощо.

По-друге, магазини працюють не у збиток через чималий оборот. Покупець завдяки фіксованій низький ціні може купити не одну річ, а декілька.

Третя причина того, чому саме за таким принципом працюють магазини «Odna Cina» – певний альтруїстичний момент, зауважують власники.
Додають, що, як і будь-який бізнес, вони ставлять за мету – заробіток. Утім, не ставлять за мету наживу за рахунок «космічної націнки».
«Ми ж теж заробляємо. Це – не благодійність, це – бізнес. Заробляють наші продавці, орендодавці, держава за рахунок податків і так далі. Якщо є можливість заробляти на продажі товару за 20 гривень, то не важко здогадатися, як на такому ж товарі заробляють ті, хто продає його удвічі дорожче», – каже Юлія Саленко.

Продавець у магазині магазини «Odna Cina» жодним чином не зможе надурити, обважити, не дорахувати решту тощо. Тут – усе просто: одна одиниця товару – 20 гривень, дві – 40, п’ять – 100.



«Дешево» НЕ дорівнює «китайський непотріб»

Юлія і Олексій Саленки кажуть через сформований у суспільстві стереотип, що все має бути дорогим, люди інколи навіть соромляться заходити до їхніх магазинів або ж соромляться визнати, що купили певну річ саме там. Частина людей, жодного разу не випробувавши товарів на собі, думає, що тут пропонують китайський непотріб. Хоча, як вже зауважували, 70% асортименту – товар українських виробників.

«Ми працюємо напряму з українським виробником товарів для дому торгової марки «Фрекен Бок», без посередників працюємо з луцьким виробником санітарно-гігієнічної продукції «Рута» (серветки, паперові рушники, носові хустинки). Днями, до речі, я був дуже здивований, коли в одному з магазинів побачив серветки цієї фірми (155 штук у коробці) за 35 гривень, у нас вони коштують 20. Працюємо з рівненським виробником колготок, з червоноградським – шкарпеток, харківським – побутової хімії та засобів догляду. Від рівненського виробника постачаємо, для прикладу, добрива і кору для рослин. Маємо свій бренд туалетного паперу, для цього працюємо з луцьким виробником. Пластик (вазони, відра тощо) – теж українського виробництва. Весь товар має дозвільні документи та сертифікати», – розповідає Олексій Саленко.
Більше того, перед тим, як пропонувати товар покупцеві, продавці та власники часто перевіряють його на собі.

Для прикладу, розповідають, група компанія «Ельфа», яка сьогодні є одним з провідних і найбільших вітчизняних виробників косметичних засобів і товарів для будинку, проводить для продавців мережі тренінги. У портфелі брендів компанії – такі торгові марки, як «Зелена аптека», «Salon SPA collection», «Fresh Juice», «Dr.Sante» тощо. На тренінгах продавцям розповідають, з якої сировини і на яких заводах виготовляють продукцію, дають випробувати її на собі. Деякі виробники також надсилають зразки товарів засновникам мережі на пробу. Тоді вони приймають рішення про те, чи варто брати таку продукцію у продаж.
Пригадують також, що їздили на завод харківського виробника торгової марки «Шик». Дивилися, зокрема, як виготовляють мило, яке нині є на полицях магазинів мережі «Odna Cina».

Стереотип «дешево – означає погано», кажуть власники мережі «Odna Cina», руйнують для себе ті, хто прийшов до магазину, прочитав про товар, спробував його, а головне – порівняв з ціною на аналогічний товар у іншому магазині.

«Усі наші локації – це магазини самообслуговування, щоб людина могла сама прочитати інформацію на упаковці, побачити, хто виробник, понюхати, відчути на дотик тощо. Подобається – купуєш, ні – ставиш назад. Ми не продаємо кота у мішку», – каже Юлія Саленко.



Нині, на сьомому році існування мережі, виробники вже самі звертаються з пропозицією взяти у продаж їхній товар. А крім того – підтримують мережу лояльними пропозиціями, адже знають, що тут не зроблять великої націнки, а продаватимуть усе рівно за 20 гривень за одиницю.
Не так давно, для прикладу, у асортимент мережі зайшла дитяча зубна паста українського виробника, який тривалий час лише експортував свою продукцію за кордон. Утім, власниці припала до душі ідея і філософія мережі «Odna Cina», тож вона вирішила навіть трохи піти у збиток, але щоб виготовлена її підприємством зубна паста європейського рівня була представлена у мережі.

Юлія та Олексій Саленки резюмують: у скрутний для України час – час війни, пандемії, кризи – хочеться підтримати своїх співвітчизників, даючи їм принаймні можливість доступно купувати найнеобхідніше.

У Луцьку магазини мережі «Odna Cina» працюють за такими адресами:

1) вул. Рівненська, 105;
2) проспект Волі, 52;
3) бульвар Дружби Народів, 3;
4) проспект Соборності, 11 (ТЦ "Гостинець");
5) вул. Сенаторки Левчанівської, 13 (вулиця, що веде від вулиці Лесі Українки до Старого ринку)



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чорнява така файна
Відповісти
а телефони є по 20 ?
Відповісти
Це мій улюблений магазин, посуд теж крутий
Відповісти
Останні новини
Весь товар – по 20 гривень: у Луцьку відкрили ще один магазин зі справедливими цінами*
26 квітень, 2021, 17:25