Епіфаній попросив українців не йти до храмів на Великдень. ВІДЕО

Епіфаній попросив українців не йти до храмів на Великдень. ВІДЕО
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав вірян святкувати Великдень вдома і уникати відвідування храмів в цей час.

Про це йшлося в етері ток-шоу “Свобода слова” на телеканалі ICTV, - повідомляє видання Букви.

Епіфаній наголосив, що всім, хто знаходиться в зоні ризику, краще не відвідувати храми на Великдень. Він зауважив, що будуть доступними онлайнові богослужіння.

“Як церква ми закликаємо всіх тих, хто перебуває у зоні ризику, не відвідувати в цей час храми. Ми маємо можливість долучитись до богослужінь онлайн. Як предстоятель Православної церкви України закликаю всіх бути пильними, мудрими, відповідальними в цей особливий час, не наражати інших. Якщо ви не перехворіли, якщо ви в зоні ризику, то краще утриматися і брати участь в онлайнових богослужіннях”, — сказав він.

Для тих, хто хоче освятити паски, але не може зробити це онлайн, буде можливість зробити це на вулиці. Богослужіння також відбуватимуться на вулиці, де дозволятиме погода.

“Як і минулого року, цього року церква долучається до освячення пасок і святкових приношень. Нас запрошують на хлібокомбінати, магазини. Тому можна буде придбати, я думаю, у будь-якій мережі, вже освячені паски і святкові страви”, — додав Епіфаній.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто не вистачає попів. А ті, що є, не встигають в стилі радянських шабашників обскакати всі об'єкти. Тільки велике село може прокормити 1 попа і його сім'ю. А де були "переходи", явно не всі віруючі за пцу чи сцу.
Відповісти
Останні новини
Епіфаній попросив українців не йти до храмів на Великдень. ВІДЕО
27 квітень, 2021, 07:31