Розбійники-рецидивісти мало не до смерті побили волинянку. ФОТО

Розбійники-рецидивісти мало не до смерті побили волинянку. ФОТО
Чоловік і жінка, які раніше відбували покарання у місцях позбавлення волі, мало не до смерті побили 68-річну волинянку.

Події розгорталися взимку, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

44-річний чоловік разом зі своєю 50-річною співмешканкою приїхали до Іваничівського району. В одному із сіл вони винайняли помешкання, де жили кілька місяців. Заробляли на життя, допомагаючи місцевим із сільськогосподарськими роботами. Але з настанням холодів вся така робота закінчилася і платити за орендований будинок стало нічим. Тоді пара вирішила заробити кошти злочинним шляхом.

Одного вечора вони завітали до сусідки – 68-річної пенсіонерки. Взяли із собою невеличкий телевізор та під приводом того, що хотіли перевірити, чи він працює, потрапили до помешкання. У будинку пригрозили господині ножем, який заздалегідь прихопили з собою, щоб вона віддала їм гроші. Жінка намагалася їм протистояти, але нічого вдіяти не змогла.

Зловмисники кілька разів ударили її по голові, зв’язали руки та ноги і після цього «обчистили» всі сховки в будинку, які вдалося знайти. При цьому побиту жінку залишили зв’язану на підлозі і зачинили вхідні двері.

Лихе запідозрили сусіди, адже бабця, яка завжди поралася по господарству не з’являлася на подвір’ї. Вирішили піти її навідати. Та як тільки підійшли до дверей, побачили незачинений замок із встромленими ключами. В кімнаті зв’язаною лежала із побитою головою непритомна господиня.

Встановити місцезнаходження зловмисників було важко, оскільки вони у день вчинення злочину виїхали за межі Волині. Парочку вдалося затримати у Дніпропетровській області у місті Нікополь.

У міліції розповіли, що зловмисники познайомилися близько півтора року тому після відбуття покарання у місцях позбавлення волі. 44-річний чоловік у минулому скоїв три крадіжки. А цього разу був звільнений умовно достроково за хорошу поведінку. Його кохана-напарниця пʼятнадцять років відбувала покарання у місцях позбавлення волі за скоєння подвійного вбивства.

За фактом вчинення розбійного нападу на волинську пенсіонерку відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від семи до десяти років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так навіщо було випускати з тюрми? Як кажуть "горбатого могила виправить".
Відповісти
на мою думку, недоречно писати про події, які мали місце півроку тому
якщо зловмисників знайшли тільки нещодавно, то з цього треба було й починати
якось непрофесійно вийшло
Відповісти
якби розстріляли замподвійне вбивство - не булоби зараз постраждалої селянки.
смертна кара робить суспільсво здоровим.
Відповісти
Останні новини
Розбійники-рецидивісти мало не до смерті побили волинянку. ФОТО
09 серпень, 2013, 13:12