ПЦУ розвінчала популярний міф про генеральне прибирання у Чистий четвер

ПЦУ розвінчала популярний міф про генеральне прибирання у Чистий четвер
У Православній церкві України пояснили значення Чистого четверга і заявили, що в цей день віряни повинні сповідуватися та причащатися, а не влаштовувати генеральне прибирання осель чи омиватися водою.

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у фейсбуці.

У ПЦУ зазначили, що Великий четвер Страсної седмиці церква згадує важливу подію – Тайну Вечерю, під час якої Господь Ісус Христос встановив Святе Причастя (Євхаристію) – Таїнство Церкви, через яке вірні очищаються від гріхів та єднаються з Господом. Під час Тайної Вечері Спаситель також омив ноги своїм учням, показавши тим самим приклад братської любові, жертовності та служіння ближньому.

Церква закликає вірян в цей день причаститися, а ввечері вислухати читання 12 уривків з Євангелія, що розповідають про страждання Ісуса Христа та його розп’яття.

"Тож Чистий четвер зветься таким не через буквальне його розуміння (що необхідно влаштовувати прибирання осель або омиватися водою), а тому, що люди у храмах сповідаються і причащаються, очищуючись від гріхів та єднаючись у святій Євхаристії з Господом...Прибирання – це корисна і добра річ, але під час приготувань до Великодня не треба забувати про найважливіше – зустріти свято з чистою душею. Тож сплануйте провести Великий четвер так, щоби встигнути не лише прибрати своє помешкання, помити вікна чи спекти паски, а й з’єднатися з Господом у святій Євхаристії. Поставте Бога на перше місце, і тоді все у вашому житті буде на своїх, потрібних місцях", - резюмували у ПЦУ.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У кого на цей раз вкрадуть пцуни Благодатний Вогонь?
Відповісти
Останні новини
ПЦУ розвінчала популярний міф про генеральне прибирання у Чистий четвер
29 квітень, 2021, 13:57