На Волині біля церкви «похазяйнували» вандали

На Волині біля церкви «похазяйнували» вандали
В Ратному вандали втретє за більш як рік пошкодили інформаційний стенд, розташований біля Іллінського собору УПЦ Київського патріархату.

Стенд встановили минулого року, - пише Волинь-нова.

На ньому розташували архівні фотографії зі спорудження собору, автором яких є депутат Ратнівської селищної ради Валентин Муковоз. Є тут також газетні статті про відзначення храмових і релігійних свят у селищі, про приїзд у Ратне митрополита Луцького і Волинського УПЦ Київського патріархату преосвященнійшого Михаїла.

Але, на жаль, цей стенд, мабуть, комусь "муляє очі", як і сам собор. Торік його двічі нівечили. Коли це сталося вдруге, то релігійна громада із заявою звернулась у райвідділ міліції. Там пообіцяли, що зловмисника постараються розшукати. Проте не знайшли. Можливо, й не шукали. Той же Валентин Муковоз стверджує, що вже майже рік чекає від керівництва міліції відповіді.

І ось хтось утретє поглумився над інформаційним стендом собору. Сталося це вночі у п'ятницю, 2 серпня, в день святого пророка Іллі, тобто на храмове свято собору. Вранці, аби розділити радість свята, до ратнівчан вперше після призначення завітав єпископ Володимир–Волинський, вікарій Волинської єпархії преосвященний Матфей (Володимир Шевчук).

Настоятель Іллінського собору протоієрей Роман Бодак, коментуючи факт пошкодження вітрини стенду, сказав, що вже на наступному богослужінні у молитві звертатиметься до Господа, щоб він напоумив ту людину, аби вона подібного більше ніколи не робила.

Депутат Валентин Муковоз, тим часом, виконуючи волю громади, в черговий раз звернувся у райвідділ міліції з письмовою заявою, в якій просить правоохоронців розшукати зловмисника і покарати його.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині біля церкви «похазяйнували» вандали
09 серпень, 2013, 15:47