У Луцьку відбувся хресний хід. ФОТО

У Луцьку відбувся хресний хід. ФОТО
Кілька сотень православних вірян у суботу, 10 серпня, в Луцьку долучилися до хресного ходу від храму Всіх святих землі Волинської до Свято-Покровського кафедрального храму.

Хресний хід розпочався о 16:00 та тривав приблизно півтори години.

Віруючи разом зі священиками та семінаристами крокували проспектами Соборності, Перемоги, вулицею Винниченка,Лесі Українки та Данила Галицького. На час ходу одну або дві автосмуги перекривали працівники Державтоінспекції. Додамо, що час від часу віряни зупинялися аби провести молебень. у цей час перекривали обидві смуги.

Хід відбувся з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-ї річниці принесення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері. Зокрема, цю ікону, а також ікону та мощі великомученика Пантелеімона несли представники духовенства. Віруючі вставали навколішки під іконами, аби помолитися.

Нагадаємо, що святині привезли до Луцька 8 серпня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось вони істинні українці - вірні миряни УПЦ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ. Волинська православна громада щиро сповідує пошанівок до святинь "рускаго міра". Многая літа!
Відповісти
Нічого не можете протиставити - мовчіть! Хоч слово про Росію чули з наших вуст? Ми, навідміну від вас, "щирих поцреотів", приносимо користь Україні та Волині зокрема! Щороку, завдячуючи різноманітним концертам і фестивалям, більше 1 млн. грн йде на потреба дитячих будинків, організацій незрячих та інвалідів, проводяться соціальні літургії для глухонімих, дитячі табори, проводиться допомога малозабезпеченим сім"ям побутовою технікою. А ви що скажете?? Що можете показати?? Свою псевдолюбов до України, якою скрізь прикриваєтесь? Так от, шановний, я вам скажу, любов до Батьківщини виявляється любов"ю до її громадян, простих людей. Ви маєте все, оскільки нажились за чужий рахунок, влаштувавши бійні під храмами, виганяючи людей з церков! Що вам заважає приносити користь та заявляти про себе?
Відповісти
Якщо святого Пантелеймона (грека) та ікону Почаївської Божої Матері (подаровану грецьким митрополитом) вважати "святинями русского міра", то, можливо, русскій мір вже захопив і Грецію?
Відповісти
В їхньому розумінні - так. Філарет неодноразово висловлювався про те, що Москва всіх купила і тримає в єжових рукавичках.
Відповісти
В них взагалі синдром Дон-Кіхота та паранойа з вираженою манією переслідування та величі.
Відповісти
Я вражений тими людьми що вистроїлись на колінах посеред дороги. Попи для вас роблять шоу, а ви ведетесь гірше як діти на клоуна. Ціль - 4 фото знизу.
Відповісти
А вони напевне думають що після цього будуть вічно жити на землі
Відповісти
Колись і Ти,шановний, скільки б не скакав та не ВИПЕНДРЮВАВСЯ
прискакаєш до ГРОБКА свого, та тоді в останню мить МОЖЕ
зрозумієш смисл життя свого та по другому "заспіваєш" і
будеш вражений своєю НЕОТЕСАНІСТЮ!!
Відповісти
це напевне ви не отесаний що переходите на особистості
Відповісти
А проти чого ви протестуєте?? Хіба в церкві навчають чомусь поганому? Хіба суть церкви в тмоу, щоб поставити свічку і помолитись? Церква приносить суспільству куди більше користі, ніж будь-яка інша установа. Церква є стримуючим фактором, перш за все. Інакше, ходили б зараз поряд з лижучимися мужиками та не могли нічого б сказати, бо порушили б 20 законів про толерастію!
Ніхто вас не змушує ходити до храму, ніхто не силує і не затягає. Комусь подобається ходити на богослужіння, а комусь - попити пивка в барі, подригатись на дискотеці. З чого ж більше користі?
Відповісти
В таку церкву, як Почаївська лавра, ще попасти треба.
Відповісти
Ви взагалі про що?
Відповісти
Якби не прочитав, що хресна хода - то вирішив би, що похорон. Чого знову ні одного усміхненого обличчя? Не вже основною рисою українського варіанту православ'я є скорбота?
Відповісти
Борони Боже! Все було доволі позитивно, вам лиш треба було прийти, щоб побачити. Єдиною проблемою була неймовірна спека, яка трішки гнітила.
Відповісти
Особисто бачила увесь цей хід, і це дійство вразило.
Люди серед дороги б’ють поклони, ті, хто йшли позаду - співають зі скорботним виразом обличчя, а попи в золотистих одіяннях з животами йдуть в колонах, живенько собі розмовляють і посміюються. Склалось враження, що частина з них узагалі не розуміють, що тут відбувалось.
Це хоч і було на півміста, помпезно, з перекриттям усіх можливих шляхів, але не склало враження високодуховного таїнства. Віру потрібно мати у серці, а не робити з цього виставу.
Відповісти
Ой, навіть не хочеться нічого казати, бо ваш коментар не витримує жодної критики!
Люди б"ють поклони і це їхнє право. Попи, як ви висловились, не в "золотистих одіяннях", а в облаченнях з парчі 75 грн за метр в Крокусі(можете перевірити). Щодо "животів". По-перше, хіба священик забов"язаний бути без живота? По-друге, ви уважніше перегляньте фото, маса батюшок худеньких та підтягнутих. По-третє, якщо хтось з ваших родичів має зайву вагу, - це вже нелюдь, недостойний поваги? Ви судите людей за зовнішністю? Далі, всі чудово розуміють що і де відбувається. Ціль хресного ходу, хоча ви цього не зрозумієте, показати силу віри, пронести вулицяи міста великі святині(до яких могли приклонитись усі охочі та небайдужі). Чи можливо ви пропонуєте вийти у місто одягненими у мішковину і бити себе хлистами по спині?? До чого ця мова?
"З перекриттям усіх можливих шляхів" - звучить надто голосно, як на мене. Пройшлись по Перемоги, Виниченка та Лесі Українки(3 вулиці) - це півміста??? Не перебільшуйте.
Хресний хід - це не таїнство, та і що входить для вас у поняття "високодуховності"?? Поясніть, бо особисто я не розумію, що ви хотіли там побачити. Фокуси?? Голубів з рукавів? ЩО??
Тепер стосовно вашої віри. Маєте у серці - на здоров"я, вам ніхто не боронить! І замітьте, вас ніхто не засуджує за те, як ви свою віру маєте чи проявляєте. Тому, пригадайте заповідь: Несудіть і не будете осуджені. Дивіться, щоб ваша віра не стала причиною вашої духовної загибелі.
Відповісти
"Люди б’ють поклони, і це їхнє право" - саме це і малося на увазі, люди прийшли проявити свою віру. А от відповідної поведінки від служителів не спостерігалося. Звичайно, не від усіх, а від деяких.
Щодо живота - як може людина, котра дотримується посту стільки часу в рік, мати зайву вагу? Але це, звичайно ж, риторичне.
Уважно читайте коментар, а потім переходьте на особистості, тим більше, судіть про мою духовну загибель.
Відповісти
Є така хвороба, яка називається ГІПОДИНАМІЯ. Почитайте. Все остальне - просто демагогія і тикання пальцем в небо. Та і, можу поспорити, ви то поклонів не били.
Відповісти
З гіподинамією борються просто - більше рухаються і фізично працюють. А Ваші коментарі нагадали мені куплети про "прекрасную маркизу". Церква як суспільний інститут на сьогоднішній час втрачає свій авторитет.
Одна з головних причин - поведінка багатьох її служителів (правда, серед священників є такі, що дійсно можуть бути прикладом і в духовному, і в мирському житті, поталанило з такою людиною зустрітися, жаль, не в Луцьку). Порівняйте їх з Патріархом сербським Павлом. Це ж звичайні заробітчани, а не отці духовні.
Відповісти
Не вам судити, хто є хто. Кожен несе відповідальність за свої вчинки самостійно і яка б у кого не була поведінка, не вам давати відповідь перед Всевишнім. А дійсно віруючі люди ходять не до патріартів, батюшок чи касирок, а до Бога. Священик - інструмент в руках Божих, а як усім відомо і іржавим молотком можна цвяхи забивати. Лікарі теж розповідають людям про шкоду куріння та алкоголізму, однак, багато з них і курять і п"ють, але залишаються лікарями, і дуже часто, хорошими. Ви ж не запитуєте лікаря, перед тим як прийти до нього на обстеження, чи курить він чи вживає наркотики? От і тут, - розберуться без вас.
А стосовно зайвої ваги, - хотів би я на вас подивитись, або когось з ваших родичів...Всі такі спортивні та підтягнуті?
Відповісти
А стосовно фізичної праці, - может взагалі нічого не казати, оскільки прикладі священиків, які мають гектари городів, щоб прогодувати свої сім"ї, які працюють сторожами, вчитилями, котельщиками, - велика кількість.
Відповісти
Відповідь для В.Волині. Ви стільки тут
написали,але для кого, якщо Вас розуміти
не хочуть! Ви їм про ХОМУ, а вони Вам
про Ярему! То про гіподинамію, то про зайву
вагу, то про ще щось- тільки не про віру в БОГА! ЦЕРКВУ ототожнюють із суспільним
інститутом. НУ ПОВНИЙ МАРАЗМ! КОЛИ БУЛА ЄДИНА ХРИСТОВА ЦЕРКВА,то про який тоді інститут суспільний йшлося!?
Відповісти
Емоції=))
Відповісти
Панове я особливо не ходжу у жодну церкву і необмежую себе патріархатами та іншою маячнею того роду. Але коли хтось поклоняється чомусь то це його право. І мощі отих святих належали не комусь з луцька і тим паче московського чи київського патріархатів. І думаю треба бути повним дибілом щоб це не усвідомлювати.
Слава Україні!
І нехай вимруть або виїдуть усі політично зазомбовані, обмежені, недорозвинені і здеградовані індивіди і гомосекі разом із ними.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбувся хресний хід. ФОТО
10 серпень, 2013, 18:45