На Волині захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей не зменшилась

На Волині захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей не зменшилась
За даними моніторингу на Волині ситуація щодо захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями, в тому числі коронавірусною інфекцією, залишається напруженою.

Показник захворюваності ГРВІ нижче показника минулого тижня на 8% та становить 747,5 на 100 тисяч населення, але вище показника епідемічного порогу на 30%, - йдеться на сайті Волинського лабораторного центру.

Перевищення епідемічного порогу зареєстрували у Луцьку (на 47%), Турійському (на 61), Володимир-Волинському (на 36%), Ковельському (7%), та Любешівському (6%) районах.

Інформують, що утримується на високому рівні захворюваність серед дитей і становить 48% (захворіло майже 4 тис.) від загальної кількості, що майже на рівні минулого тижня.

Майже два відсотки від загальної кількості захворілих госпіталізували, переважно це дорослі (78%). Летальних випадків від грипу не зареєстрували.

З початку епідемічного сезону перехворіло приблизно 171 тисяч волинян — це 16,6% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакцинували понад 3 тис. осіб, із них 62% — це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявили. Проте встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи: риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей не зменшилась
06 травень, 2021, 17:45