Зеленський: День пам'яті не замінить 9 травня

Зеленський: День пам'яті не замінить 9 травня
В Україні й у світі 8 травня відзначається День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни. У зв’язку з цим президент Володимир Зеленський заявив, що цей день відзначають "не на заміну 9 травня, а для того, щоб зберегти й зрозуміти історію повніше".

Про це йдеться у зверненні глави держави, яке він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, День пам'яті та примирення відзначають, "щоб ніколи не забути, що нацизм був абсолютним злом. І будь-хто з тих, хто намагається виправдовувати його, заслуговує лише на засудження". Також Зеленський наголосив, що українці воювали разом з десятками народів проти нацизму не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років потому.

"Ніколи не забути, що українці воювали разом з десятками народів проти нацизму. Разом з росіянами, поляками, білорусами, євреями, грузинами, вірменами, британцями, американцями, французами та багатьма іншими. І точно не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років потому", — заявив президент.

Крім того, він нагадав про обов’язок людей, особливо лідерів держав та політиків, поважати міжнародні інституції та правила для підтримки глобального миру, які буд створені після Другої світової війни.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Дайте йому селедки..."
Відповісти
Мак у Європі був символом критичних днів у проданих дівок.
Відповісти
Зеля хоч прямо говорить правду, що ватників бісить) А для летючого голандця - то кого як виховали, так той і живе)) комусь мак символізує власну похоть, а нормальним людям - біль і втрати у першій і другій світових війнах. Кожному своє.
Відповісти