Як у Луцьку відзначили День перемоги над нацизмом. ФОТО

Як у Луцьку відзначили День перемоги над нацизмом. ФОТО
9 травня Волинь, як і вся Україна та світ, відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. 76 років тому нацистська Німеччина оголосила про капітуляцію у Другій світовій війні.

Відтак, сьогодні волиняни зібралися на Меморіальному комплексі «Вічної Слави» у Луцьку, аби покласти квіти та вшанувати молитвою пам’ять усіх жертв Другої світової війни, - інформують у Волинській ОДА.

До пам’ятних заходів долучилися і представники влади, а саме заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа, голова обласної ради Григорій Недопад, Луцький міський голова Ігор Поліщук.

До слова, цьогоріч заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбуваються під гаслом «Україна. Незавершена війна… На захисті Перемоги».

«Мільйонам людей назавжди врізався в пам’ять біль Другої Світової війни. Ми – українці! Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у Другій світовій війні, – наголосила ведуча заходу. – Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті».

Усіх, хто поліг за волю і незалежність нашої держави присутні вшанували хвилиною мовчання. Потому усі присутні поклали квіти до пам’ятних місць на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

«Історія нас вчить, що Український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці й стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні», – сказала на завершення ведуча.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де маски???????
Відповісти
совки далі вважають 9те святом, тому не прийшли 8го в день памяті.....побєдобєсіє в головах
Відповісти
на пяти фотках одні люди, а де ветерани ?
Відповісти
дідо чому ліки припинив пити? :)
Відповісти
Нацизм і фашизм як і комунізм не перемогли. Сьогодні це основа державного ладу Росії, Білорусі, КНДР, Куби Венесуели.
Відповісти
покажіть.
Відповісти
А хто то праворуч Поліщука. Це перша особа якої влади? І стрічки на квітах чомусь кольору польського прапора (може білоруського)
Відповісти
А що писати "Велика вітчизняна війна" релігія не дозволяє?
Нас хотіли вірізати майже під ноль, а тепер ми виправдовуємся, че почніть вибачатися за перемогу.
Ця війна забрала стількі нашого народу, а зараз вони як хробаки бояться навіть правду писати
Відповісти
звертайсі до мене на банкову в ОП або в кончяЗаспу по забористу клоунську дурь...бо-о я-я жидяра клоуняка зеленяка трикратно краду-ду-ду-ду пенсії і нічо мені за злодіяння небуде бо янєлох, а ви не народ, а бидло мене обравше вас обкрадати ха-ха-ха....так вам і треба хо-хо-хо-бу-га-га!
Відповісти
до аноніма - релігія ні до чого, просто здоровий глузд підказує, що війна була світова, більше півсотні країн в неї було втягнуто, десятки мільйонів загинуло і зникло безвісті, горе було в кожній сімї, а не виключно в срср. Та ось причиною цього стали таємні домовленості гітлера і сталіна, які і заварили цю кашу. Просто гітлер встиг напасти першим, порушивши таємну угоду, бо розумів, що жоден договір з срср не вартий навіть того паперу, на якому він написаний, що дуже яскраво відображано діями сучасної спадкоємиці срср. Тому вже досить тої радянської пропаганди, за якою приховані реальні події - геноцид, переселення народів, знищення етнічних груп, голодомори, гулагі і т.д.
Відповісти