На Волині на 41 день заборонять ловити раків

На Волині на 41 день заборонять ловити раків
Через зменшення кількості раків у волинських водоймах з 20 серпня по 30 вересня заборонять вилов цих безхребетних тварин.

Про це повідомили у прес-службі Волиньрибоохорони.

Линька раків, пояснюють у відомстві, – це надзвичайно складний процес, механізм якого до кінця й досі не вивчено. Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а у молодих – щоразу при рості і розвитку.

Причиною того, що раки, так би мовити, линяють є їхній ріст та розвиток. Через те, що панцир у раків надзвичайно міцний, він заважає повноцінно рости безхребетній тварині, тому такий процес як скидання такого панциру є просто необхідним для розвитку особин.

Линяють раки не у норах, а на відкритому простоті, в цей період вони менш всього захищені. Зважаючи на те, що раки у цей період є дуже вразливими, оскільки під час линьки раки скидають не лише панцир, а й хітинову оболонку очей, зябер та ін. Саме в основі цього накладено заборону на їхній вилов.

Також нагадуємо, що по закінченні терміну заборони на вилов раків заборона на безконтрольний вилов водних безхребетних не знімається.

Давно введені конкретні обмеження щодо вилову, проте не зайвим буде нагадати ці прості правила: дозволяється одній людині за добу виловити не більше 30 шт. раків – раколовкою («хапкою») з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм; волосінню з приманкою і рогаткою; «розщепом» - не більше п’яти снастей на ловця.

Також заборонено ловити раків у темний час доби з використанням підсвічування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Cьогодні на Варшавці бачив в ящику повно ще живих раків. Два дядьки продавали
Відповісти
був на Світязі у кінці червня то там раків продавали із білорусії менші були по 120 середні по 140 а великів по 160 грн за кг. А потім пішли на пиво у пивбазу а там раки були дешевші ніж на світязі. скрізь здирництво.
Відповісти
раків меншає бо вода грязнішає
Відповісти
Останні новини
Спека не відпускає Україну
11 серпень, 2013, 18:50
На Волині на 41 день заборонять ловити раків
11 серпень, 2013, 17:55