«Жахіття посеред лісу»: для розграбованої військової бази у Луцькому районі шукатимуть інвестора

«Жахіття посеред лісу»: для розграбованої військової бази у Луцькому районі шукатимуть інвестора
Військова база в селі Уляники Луцького району розграбована та перебуває у стані розрухи. Таку картину побачили депутати Луцької районної ради, побувавши на території колишнього військового містечка.

Про це повідомляє пресслужба Луцької районної ради.

Зауважують, що у радянські часи це була територія ракетної військової частини із пусковими майданчиками для ракет Р-12. На ній розташовувались 3- та 5-поверхові адміністративні, житлові та обслуговуючі приміщення, від яких вже і сліду не лишилося – їх розібрали на будівельні матеріали. Пускові площадки демонтовані, в лісі багато траншей та окопів, що свідчить про активне викопування кабелю.

Відомо, що військове містечко в Уляниках з 1993 року безуспішно намагалися пристосувати під філіал Цуманської колонії-поселення, але фінансові труднощі призвели до того, що споруди знищені, а з доріг навіть зняті бетонні плити.

«У спадок Луцькій районній раді дістався один із об’єктів районної комунальної власності – військова база в Уляниках загальною площею 240 гектарів. База втратила свою привабливість повністю, за останні роки її розікрали… Постало питання, що з цим робити? Наше завдання, як районної ради, знайти інвестора на цей об’єкт», - розповів радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко.

Такої ж думки і сам голова райради Олександр Омельчук:

«Зважаючи на те, що на Сході ведуться військові дії, ця територія ідеально підходить для реабілітації військових, як відпочинкова чи тренувальна база, а можливо і під дитячий табір чи центр військово-патріотичного виховання… Поки ж ми маємо жахіття посеред лісу. Тому Луцька районна рада оголошує про пошук інвестора, який зголоситься і запропонує свій варіант відновлення території колишнього військового містечка».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все вкрадено до вас шановна сьогоднішня владо нац гвардія нищила \зїхали\ ддупвп скрипчинський з дудкіним керували анріевський шикував плити зам голови держ адміністрації поміняв на цукор для вязнів але часково провів дорогу до газового родовища \антон зодчий\ передали в ківерцівську да під патронатом грицюка лишились рови від фундаменту
Відповісти
Останні новини
«Жахіття посеред лісу»: для розграбованої військової бази у Луцькому районі шукатимуть інвестора
12 травень, 2021, 10:17