Три гектари тюльпанів: перший день фестивалю «Волинська Голландія» у світлинах. ФОТОРЕПОРТАЖ

Три гектари тюльпанів: перший день фестивалю «Волинська Голландія» у світлинах. ФОТОРЕПОРТАЖ
Різноманіття квітів, фотозони, ковані скульптури, атракціони, смаколики та безліч захоплених відвідувачів – сьогодні, 12 травня, на полі, що на 36-ому кілометрі траси Луцьк-Ковель біля села Свидники Ковельського району, стартував масштабний тюльпановий фестиваль «Волинська Голландія». Вже з 10 години люди з різних куточків області та навіть України загалом їдуть сюди, аби побачити та придбати унікальні сорти тюльпанів.

Як розповіла Інформаційному агентству ВолиньPost директорка з виробництва підприємства «ЛіліЛайн» Тетяна Пашковська, цього року збільшили площу тюльпанового поля у порівнянні з минулими роками, а також додали нових сортів, зокрема – серед лілейних Whispering Dream та піоновидних Secret Perfume. Останній має неймовірний аромат, відчутний на полі. Нині «ЛіліЛайн» вирощує вже декілька сотень сортів тюльпанів. Тюльпанове поле цьогоріч розгорнулося на площі майже 3 гектари.

Фестиваль «Волинська Голландія», що нині відомий вже і за межами нашої області, проходить вже четвертий рік. Тетяна Пашковська каже, що організація фестивалю тривала приблизно місяць. Проте виникли труднощі з підготовкою через досить прохолодну весну.

«Люди постійно нас запитували, бо хотіли приїхати сюди на Великдень чи травневі свята. Це було неможливо через те, що цвіло тільки 5% поля. Але як тільки вийшло сонце, стало тепло, - тюльпани розцвіли», - зауважила директорка з виробництва «ЛіліЛайн».





Новинкою цьогоріч також є ковані фігури, які прикрашають локацію фестивалю, та атракціони. До того ж, оновили фудкорти. Відтепер в меню є солодка вата, попкорн та інші смаколики.





За словами Тетяни Пашковської, станом на 12 травня цвіте вже 70% поля.





Вже ближче до обіду на фестивалі зібралося чимало відвідувачів. Цікаво, що помилуватися різноманіттям тюльпанів завітали не тільки волиняни. До прикладу, Людмила з чоловіком Сергієм приїхали на «Волинську Голландію» з міста Вараш Рівненської області.

«Ми приїхали сюди вперше. Планували поїздку вже три роки, але чомусь не виходило. Ми дуже задоволені. Адже все тут дуже красиво, багато фотозон та прекрасна погода. У нас була мрія відвідати «Волинську Голландію» і вона збулась», - поділилася пані Людмила.





Викладачка Національного університету водного господарства та природокористування, що у місті Рівне, Єва Філіпович приїхала на фестиваль разом із чоловіком. Їм теж дуже сподобалась «Волинська Голландія».

«У нашому університеті саме проходять Дні Європи. Ми приїхали сюди, щоб зняти сюжети та показати усім Голландію на Волині. Можливо, не всі знають про це місце. Дуже важливо розвивати туризм», - зазначила вона.



Фестиваль «Волинська Голландія» триватиме до 23 травня. Відвідувачів чекатимуть з 10 до 19 години.

Вартість квитків:

- дорослий - 50 грн;
- дитячий - 30 грн (6-14р);
- пільговий - безкоштовний.










































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наш приїзд - це екскурсія від музею історії НУВГП. Ми про це наголосили. Робилося це за для того, щоб познайомити усіх з НУВГП та Рівного про "Європу" на наших теренах, що європейський (голландський) досвід може допомогти глянути по-іншому на використання земель с/г виробництва, адже приватні господарства матимуть вибір, чим облаштовувати садиби, робити дизайн із рослин та насаджень присадибне довкілля. Не тільки однією картоплею та помідорами під вікнами стануть милувати око і душу. Проте є ряд зауважень та побажань до організаторів. Якщо буде у них бажання - поспілкуємося.
Відповісти
Останні новини
Три гектари тюльпанів: перший день фестивалю «Волинська Голландія» у світлинах. ФОТОРЕПОРТАЖ
12 травень, 2021, 14:41