Лондонські геї образилися на Путіна. ВІДЕО

Лондонські геї образилися на Путіна. ВІДЕО
Лондонські гомосексуалісти влаштували демонстрацію через новий російський закон.

Через ухвалений у Росії закон про пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх, вони порівняли Росію з фашистською Німеччиною і закликали бойкотувати зимову Олімпіаду в Сочі, - йдеться у сюжеті ТСН.

Із гаслом "Люблю Росію, ненавиджу гомофобію!" сотні гей-активістів прийшли до резиденції прем'єра Девіда Кемерона. Демонстранти намагалися переконати Кемерона бойкотувати Олімпіаду в Сочі.

Серед них був і відомий письменник та актор Стівен Фрай.

"Гомофобія - це зручний спосіб об'єднання жорстоких людей, створення такого собі неонацистського карального загону. Боюся, що саме це робив, робить і далі робитиме президент Путін. Нам слід проявити солідарність з російськими геями. Ігри, звичайно, відбудуться. Але було б добре, якби спортсмени, незалежно від їхньої статевої орієнтації, на кожній церемонії нагородження показували знак "Ні" переслідуванням російських геїв. Руки їм за це не відрубають", - закликав Фрай.



Окрім проголошення своїх вимог на Даунінг Стріт, активісти ще й надіслали Кемерону листа. Той у відповідь написав: проблеми порушення прав російських геїв вирішувати треба, але беручи участь у змаганнях, а не ігноруючи їх.

У Кремлі заявляють, що на Олімпіаді в Сочі права всіх спортсменів, якої б орієнтації вони не були, будуть надійно захищені. А повідомлення у західних ЗМІ про переслідування та насильство над гей-активістами просто не відповідають дійсності.

Від часу ухвалення закону, який збурив російську і світову ЛГБТ-спільноту, у британських та американських гей-барах триває бойкот російської горілки. Тим часом в інтернеті з'явилася скандальна гомофобна заява відомого російського тележурналіста Дмитра Кисельова.

Програма, яка набирає міжнародного розголосу, була записана ще торік у квітні, але лише тепер привернула увагу.

"Я вважаю, що штрафувати геїв за пропаганду гомосексуалізму серед підлітків мало. Їм потрібно заборонити донорство крові, сперми, а їхні серця у разі автомобільної катастрофи заривати в землю або спалювати, як непридатні для продовження чийогось життя", - заявив тоді Кисельов.

Західні колеги, не добираючи слів, називають заяву Кисельова середньовічною. Кілька російських блогерів подали заяви до Генпрокуратури та Слідчого комітету, аби там перевірили її на предмет екстремізму та розпалювання ворожнечі до людей нетрадиційної орієнтації.

Сам журналіст у свою чергу твердить, що за свої слова готовий судитися, бо йшлося, нібито, про геїв, хворих на СНІД.

Тим часом в Україні лунають заклики викреслити пана Кисельова зі списків організаторів популярного фестивалю "Джаз Коктебель". Мовляв, до Криму слухати джаз приїжджають люди освічені, для більшості яких гомофобія огидна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Англія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
захищати пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх = захищати педофілів.
Відповісти
Останні новини
Лондонські геї образилися на Путіна. ВІДЕО
12 серпень, 2013, 07:00