У луцькому зоопарку – пернате поповнення

У луцькому зоопарку  – пернате поповнення
У луцький зоопарк волиняни принесли двох лелек, які потребували допомоги.

Про це Волинському інформаційному порталу розповіла директор звіринцю Людмила Денисенко.

За словами директора зоопарку, 1 серпня після негоди, яка 30 липня лютувала в обласному центрі, до звіринцю жителі села Романів привезли лелеку із поламаною лапою. Справа у тому, що гніздо було зроблене на основі велосипедного колеса, тож під час буревію його зірвало і кінцівка птаха потрапила між спиці.

Людмила Денисенко розповіла, що коли лелеку привезли до зоопарку, то лапка кріпилася лише на сухожиллі. Пробували ще два дні прив’язувати шину, але це не допомогло, тож довелося ампутувати частину кінцівки.

Радник Луцького міського голови з питань екології Борис Сорока висловив ідею виготовити протез для птаха, щоб той міг стояти. Директор зоопарку сказала, що можна спробувати, але немає гарантії, що лелека навчиться ходити. Наразі він навіть не може самостійно їсти.

А от вже сьогодні, 8 серпня, у нього з’явився друг у нещасті – ще один лелека. Його привезли лучани з дачі. Там він потрапив на електроопору. Переломів немає, проте птах знесилений. Тож певний час за ним доглядатимуть у зоопарку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькому зоопарку – пернате поповнення
12 серпень, 2013, 08:03